Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 22 d’agost de 2016

Una pacient intenta estrangular la seua metgessa

Hem vist a la premsa que el jutge dicta una ordre d'allunyament després de la brutal agressió a Urgències i la doctora es traslladarà a un altre consultori quan reba l'alta.

El que era una nit més de treball es va convertir per la doctora M.M. en un malson. La metgessa resident estava realitzant durant la matinada del 11 d'agost una de les seves guàrdies al Centre de Salut de Tavernes de la Valldigna quan va ser brutalment agredida per una de les seves pacients d'urgències. Fins a tal punt que va intentar estrangular presumptament amb l'estetoscopi que utilitzen els professionals per auscultar. 

La víctima, que actualment es recupera de les ferides a casa, va relatar els fets: «Primer va pujar el to de veu, després va començar a insultar-me i després em va donar un cop de puny, em va tirar a terra i va començar a estrangularme amb l'estetoscopi». 

La facultativa, de 27 anys i resident d'últim any en l'especialitat de medicina familiar i comunitària, ha assegurat que la pacient sol acudir a urgències sempre pel mateix tema, el mal de queixal. «Li donàvem tractament i la esmentàvem amb el seu metge de capçalera en els dies posteriors, però ella mai anava a la consulta, només a urgències». 

El dia de l'incident la dona va anar al centre de salut a les 23 hores, on M.M la va atendre i li va subministrar diversos calmants. «Li vaig recomanar, un cop més, que fos al seu metge de capçalera al dia següent». No obstant això, a les quatre de la matinada la pacient va acudir de nou queixant-se del dolor. «Li vaig explicar que no podia subministrar més calmants. Li vaig exposar altres alternatives, però no va fer cas i va començar a tenir un comportament violent ». En veure aquesta actitud, la resident li va demanar que esperés fora a que li atengués un altre company. «Li vaig dir, després dels seus insults i les seves menyspreus, que em deixés la porta oberta, ella me la va tancar d'un cop de porta i de males maneres. Vaig demanar a la zeladora que truqués a la Guàrdia Civil ». 

Desafortunadament, el cas va anar a més. La metgessa va sortir al passadís pensant que els guàrdies estaven avisats. Va ser llavors quan la pacient va agredir brutalment per l'esquena. «Em va amenaçar de mort i em va dir que això no anava a quedar així, que aniria a buscar-me. Després se'n va anar corrent al cotxe i va fugir », va assenyalar. Just en aquest moment va arribar la Guàrdia Civil. 

La professional actualment es troba de baixa laboral amb un esquinç cervical i pateix ansietat. El jutge ha interposat una ordre d'allunyament i M. M. canviarà de centre de salut, segons l'advocat de la facultativa. La pacient, de 24 anys, compta amb antecedents policials per agressions, segons el lletrat, que ha subratllat que s'ha fet un judici ràpid, però encara no hi ha la sentència. El professional ha afegit que hi ha diligències per dos delictes, un atemptat i un altre de lesions. Aquest estiu s'han produït 4 agressions d'aquest tipus a la província de València que s'estan tramitant.

Font d'informació: las provincias

Cap comentari:

Publica un comentari

Escriu el teu comentari