Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 2 de setembre de 2016

El PPCV porta a fiscalia a l'alcalde de Tavernes

Hem vist a la premsa que continúa el escàndol del viatge a Atapuerca...
El PPCV porta a Fiscalia l'alcalde de Tavernes per prevaricació i malversació.

Demana que se li investigue per les dietes cobrades indegudament i per no donar la seva dades a la multa de Trànsit.

El Partit Popular a la Comunitat Valenciana ha denunciat davant la Fiscalia a l'alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, pel viatge que va realitzar a principis de juliol a Atapuerca (Burgos) amb la seva família i dos regidors (l'esposa de un d'aquests dos edils també va anar a la visita) per conèixer el model de gestió del jaciment burgalès i adaptar-lo a la Cova del Bolomor. 

La formació considera que el també diputat autonòmic per Compromís i una de les persones amb més projecció en el partit podria haver incorregut en els delictes de "prevaricació, malversació i ursurpació d'estat civil", pel que demana que investigue els fets i els trasllade al jutjat en cas de trobar indicis suficients. 

Així mateix, considera que cal malversació atès que el diputat de la formació taronja "va consignar dades falses en el full de despeses que va presentar a l'ajuntament" pel viatge "per cobrar de manera indeguda una indemnització per quilometratge". L'alcalde va percebre 239 euros per aquest concepte malgrat que es va desplaçar en un cotxe del consistori. Joan va assegurar fa uns dies que aquestes dietes les va cobrar "per error", encara que va ser ell mateix qui va signar la sol·licitud per cobrar les dietes.

En la denúncia, el PP-CV detalla que el primer tinent d'alcalde va acceptar que fos l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna el que es fes càrrec d'una multa que la Guàrdia Civil havia imposat a Jordi Juan a Conca quan aquest conduïa un dels vehicles amb què es va desplaçar la comitiva municipal. 

Finalment, el Partit Popular de la Comunitat Valenciana també apunta a un possible delicte d'usurpació d'estat civil perquè va ser un altre regidor del consistori que ni tan sols va viatjar a Burgos qui es "va identificar a si mateix com a conductor" del vehicle que va cometre la infracció de trànsit a Conca, "sabent que el conductor real era un altre".

Font d'informació: el levante - emv

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2016/09/01/ppcv-lleva-fiscalia-alcalde-tavernes/1461870.html

2 comentaris:

  1. Ho té ben agre l'alcalde perque en estos casos -quan un càrrec públic retorna els diners- s'atenua la possible pena però el delicte no desapareix.

    ResponSuprimeix
  2. Monica Oltra ja li ha dit a l'alcalde que el que ha de fer és explicar, demostrar i que aquestes explicacions siguen raonables.
    O siga que Jordi s'explique en els jutjats i que ella no es mulla per l'alcalde Jordi Juan encara que siga del seu partit.

    ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari