Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 22 de setembre de 2016

Els cavalls amb bolquers i els rucs (burros) no?


Ha entrat en vigor la polèmica ordenança de trànsit, circulació viària i seguretat viària dels de Compromís de Tavernes que obliga els cavalls a portar bolquers quan circulen pel nucli urbà del poble i de la platja.

El que no entenem és perquè Compromís ha decidit que només estiguen obligats a portar bolquers els cavalls però no obliga a portar bolquers a altres mamifers com els gossos, les gosses, burros, les burres, les egües, els camells, les camelles, els bous, les vaques, els elefants, les elefantes,.... tots els mamifers, menys els cavalls, podran circular tranquil·lament pels carrers de Tavernes sense arriscar-se a ser denunciats per la Policia Local de Tavernes de la Valldigna.

No embruten ni fan olor les caquetes d' estos animals? Només embruten i fan olor les caquetes dels cavalls o què? Doncs mira que són grans les caquetes dels elefants. Les caques dels elefants són molt més grans que les dels cavalls i només van a multar els cavalls que no porten bolquers. 

Només van a multar als cavall perquè així ho diu el punt 6 de l'article de la ordenança: "La circulació de cavalls i carruatges pel nucli urbà de població i platja requerirà que els cavalls estiguen dotats de bolquer" La ordenança no parla d'altres animals. Tampoc parla de les egües. Només obliguen a portar bolquers als cavalls.

A què es deu aquesta obsessió de Jordi Juan amb els cavalls?

Per què vol Jordi Juan, alcalde de Compromís de Tavernes, que els cavalls porten bolquers i no obliga que porten bolquers rucs, burres, egües, camells, camelles, bous, vaques, elefants, elefantes, .... ?

Senyor alcalde. Per què obliga voste al mascle (cavall) a portar bolquer i no obliga a la femella (egua) a portar bolquer? Els cavalls estan obligats a portar bolquer i les egües no?

1 comentari:

Escriu el teu comentari