Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 16 de setembre de 2016

S'ha admés el recurs de la benzinera contra el consistori de Tavernes

Hem vist a la premsa que el jutge sol·licita a l'Ajuntament una còpia de l'expedient relatiu a la instal·lació d'una estació de servei en la travessia vallera. El Jutjat del Contenciós-Administratiu número 4 de València ha admès a tràmit el recurs contra l'Ajuntament de Tavernes que va interposar l'empresa interessada en instal·lar una benzinera a l'Avinguda de Germanies 98 d'aquesta localitat. 

La mercantil va presentar aquest recurs el passat mes de juliol i ara el jutjat veu indicis suficients per atendre les reivindicacions propostes i ha demanat al consistori que remeta còpia de l'expedient relatiu a la instal·lació d'una estació de serveis en la travessia vallera. Segons els representants de la benzinera, des de l'Ajuntament no s'han realitzat els tràmits conforme estableix la normativa. Els empresaris sostenen que el consistori ha sol·licitat l'informe a l'àrea de carreteres de la Generalitat quan no era pertinent. A més afegeixen que s'ha denegat la llicència d'obres en base a un informe de Conselleria que no era pertinent. Per tot ells consideren que l'acció del consistori no és pertinent i demanen que el jutjat ho aclaresca. 

La història de la polèmica benzinera es remunta a la passada legislatura, quan van començar a realitzar-se els tràmits per instal·lar el sortidor, una botiga i un safareig de cotxes a l'Avinguda de les Germanies 98. El consistori, va atorgar la compatibilitat urbanística i la llicència ambiental per a la instal·lació de l'estació de serveis. Quedava pendent la concessió de la llicència d'obres. Fa uns mesos, quan va sortir a la llum el projecte de la benzinera, un grup de veïns de la zona van començar una campanya de recollida de signatures per mostrar el seu rebuig al fet que es permetés aquesta instal·lació al costat dels seus edificis. El mateix alcalde, Jordi Joan, en una reunió davant els veïns afectats, va reconèixer que no es podia oposar a la implantació del sortidor perquè era una activitat reglada i si es complia el que marca la llei no era possible evitar que s'instal·lés la benzinera. Pocs dies després, el consistori anunciava que demanaria a l'àrea de carreteres de la Generalitat un informe preceptiu per veure si es podia donar la llicència que faltava. Aquest informe va arribar a l'ajuntament i en ell, la Generalitat desaconsellava la instal·lació de la benzinera en base a la informació aportada pel consistori en considerar que l'estació de serveis podria saturar una via que ja de per si té un elevat trànsit. A partir d'ací, l'executiu va anunciar que s'anava a demanar a la mercantil l'autorització de carreteres per poder obtenir la llicència d'obres. 

Davant el que consideren un possible incompliment de la legalitat, els responsables de la mercantil van interposar el contenciós administratiu que ara s'ha acceptat per defensar els seus interessos. Així mateix, paral·lelament, van elevar a fiscalia una denúncia contra Jordi Juan per una suposada prevaricació en aquest tema. 

S'espera que en uns dies se sàpiga si la fiscalia admet a tràmit la investigació o no sobre el primer edil de Tavernes. 

Des de la benzinera, els empresaris sostenen que davant l'actitud favorable de l'executiu valler van posar en marxa un projecte que es troba en un punt en que si no s'implanta la benzinera poden tenir unes pèrdues milionàries pel que consideren una mala praxi del govern. 
Els empresaris adverteixen que la benzinera estarà assistida, que no serà low cost, que no obrirà 24 hores, que sobrepassen les mesures de seguretat, que les bombes de rentat estan insonoritzades i que no afectarà el trànsit.

Font: las provincias

7 comentaris:

 1. altre juí? els advocats deuen estar contents amb este ajuntament i amb Jordi Juan

  ResponSuprimeix
 2. Trankil han tret dos llocs més pa treballar de advocat a l,ajuntament!!!!

  ResponSuprimeix
 3. Esteu a favor o en contra de la gasolinera?
  Se suposa que en contra i tindrieu que estar preocupats perquè si el jutge li dona la raó a l'empresa, tindrem gasolinera.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

   Suprimeix
  2. El NODO actuando de nuevo.

   Suprimeix
 4. L ajuntament es defensa com que tenen que asumir la denuncia del propietari de la gasolinera per defensar el que el poble vol, serán cinics i Mentiders! Aixi com que aixo es cosa de la Generalitat. De veritat, que els compre qui no els conega

  ResponSuprimeix
 5. Con tal de atacar al gobierno hay quien es capaz de alegrarse de este pleito, aunque se pueda ver perjudicado el pueblo, ahí se ve de que van, rallan la locura.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari