Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 13 d’octubre de 2016

Fiscalia investigarà el govern de Tavernes

Hem vist a la premsa que Fiscalia investigarà el govern de Tavernes per si va prevaricar en negar la llicència a una gasolinera. L'alcalde de Tavernes s'ha reunit diverses vegades amb els veïns que s'oposen a la benzinera. L'empresa que impulsa el negoci afirma que el ministeri ha admès la seva denúncia i l'alcalde Jordi Juan diu que no ha estat notificat

Fiscalia ha admès a tràmit la denúncia que l'empresa interessada en muntar una gasolinera a Tavernes de la Valldigna va interposar contra l'alcalde la Vall, Jordi Juan, de Compromís, per un suposat cas de prevaricació. Així ho asseguren els promotors del negoci, que no han pogut obrir el local, malgrat comptar amb alguns permisos. 

L'organisme investigarà el cas d'aquesta estació de servei. Sol·licitarà la remissió d'informació del consistori i ha de dilucidar si veu indicis sobre la possibilitat que s'haja comès o no un delicte de prevaricació per part de l'alcalde. El primer va dir ahir sentir-se «molt tranquil» i va assegurar que encara no ha rebut cap comunicació d'aquest procés, que en el pitjor dels casos podria comportar una pena d'inhabilitació en el seu càrrec públic i en el millor es procediria a l'arxiu de la denúncia. 

L'empresa interessada en instal·lar una estació de servei a l'Avinguda de Germanies de Tavernes, va presentar a Fiscalia la denúncia el passat 5 d'agost, demanant que actués davant un possible delicte de prevaricació fixat en l'article 404 del Codi Penal. La mercantil considera que l'alcalde podria haver actuat en contra de la llei després del que considera un canvi de parer en l'executiu valler davant la possibilitat que s'ubicarà aquest sortidor. Segons l'empresa, des del govern local, el responsable d'Urbanisme de la passada legislatura, Perfecto Benavent, es va reunir amb els empresaris i va donar el vistiplau a aquesta iniciativa. Projecte de negoci L'empresa va començar a treballar en el projecte i va obtenir del consistori la compatibilitat urbanística i la llicència ambiental de la benzinera. Quan el projecte va sortir a la llum mesos després, un sector de veïns va començar a recollir signatures mostrant-se en contra de la instal·lació del sortidor. La pressió social sobre l'executiu va augmentar i Joan va arribar a reunir-se amb els veïns afectats per tractar el tema. En aquesta reunió, celebrada el 4 de desembre de 2015, el mateix alcalde va reconèixer que no es podia fer res perquè «la instal·lació d'una estació d'hidrocarburs venia regulada per una llei estatal», però es comprometia a intentar buscar una manera de frenar aquesta infraestructura. Pocs dies després, el govern local anunciava que exigiria al departament de carreteres de la Generalitat un informe sobre les possibles repercussions d'instal·lar una benzinera en una travessia que suporta una gran densitat de vehicles. Generalitat va efectuar l'informe i desaconsellava la ubicació dels sortidors a l'Avinguda de Germanies per considerar que col·lapsarien el trànsit de la via. Des del consistori es va exigir a la gasolinera que aportés una autorització de l'àrea de carreteres de la Generalitat per poder atorgar la llicència d'obres que és l'única que falta perquè l'estació de serveis puga començar a construir-se. Després tot aquest tràmit, l'empresa responsable de la benzinera va considerar que s'havien perjudicat els seus drets i va decidir denunciar a Fiscalia l'alcalde valler. Consideren que l'informe de carreteres no és preceptiu i que no s'ha exigit en cap instal·lació de la travessia de la Vall. 

La mercantil manté que l'executiu els va concedir la llicència ambiental i la compatibilitat urbanística, però va retardar la llicència d'obres quan va veure la pressió ciutadana, exigint uns requisits que no els demana la legislació vigent. 
Per aquest motiu el canvi d'actitud de l'executiu sigui considerat com una possible prevaricació. 

Segons la mercantil, l'autorització del govern i la posterior condició de la llicència d'obres a l'informe de carreteres és «una il·legalitat que els pot costar grans danys, atès que posseeixen contractes en vigor fruit del vistiplau que en primera instància els va donar l'executiu de la Vall ». Reunió amb l'alcalde Els empresaris afirmen Joan no els ha rebut malgrat que insistentment han sol·licitat reunir-se amb el primer edil. 

L'alcalde va dir que no ha rebut «notificació oficial alguna de Fiscalia». El primer edil i diputat a les Corts es va mostrar tranquil, segons va dir, «és normal que el fiscal demane informació d'aquest cas per fer-se la seva composició. Però ni de bon tros estic investigat, ja que això ho ha de decidir un jutge i no el fiscal. Simplement s'està seguint un mer tràmit ». Joan manté que els empresaris tenen el seu dret de denunciar perquè «l'Ajuntament no ha tingut cap actuació arbitrària, ni ha actuat de mala fe». L'alcalde incideix que sempre ha estat del costat dels veïns i que van remetre l'expedient de la Direcció General de Carreteres «que és la propietària de la via i és qui va emetre un informe». L'alcalde considera que aquesta denúncia no té recorregut legal i es recolza en que totes les decisions s'han pres en la base d'informes redactats per tècnics. Joan va destacar que la llicència ambiental estava condicionada a l'adequació d'accessos a l'estació de serveis. A més, en ser diputat a les Corts, Juan compta amb la condició d'aforat. Si el cas progressés hauria de ser el Tribunal Constitucional qui instruís la causa.


Font: las provincias2 comentaris:

  1. Tindran que posar un despaxet al fiscal en l'ajuntament.
    No ix d'ací.

    ResponElimina
  2. Tribunal Constitucional?? Jaja

    ResponElimina

Escriu el teu comentari