Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 17 de novembre de 2016

L’Ajuntament de Tavernes posarà en valor el Molló del segle XIV declarat Bé d’Interés Cultural


El propietari de la finca on es troba el Molló ha cedit l’usdefruit de forma gratuïta i pel termini de trenta anys, a l’Ajuntament de Tavernes i el de Cullera que actuaran per restaurar-lo, preservar-lo i donar-lo a conèixer.
L’Ajuntament en Ple va aprovar ahir l’usdefruit gratuït durant trenta anys a l’Ajuntament de Tavernes, així com el de Cullera, del monument històric del Molló que separa els dos termes municipals.
L’objectiu és donar valor al monument històric del Molló mitjançant la defensa, preservació, restauració i divulgació d’este bé.
El Molló es va alçar durant els primers anys del segle XIV, sota el regnat de Jaume II el Just. La finalitat era delimitar les terres sota jurisdicció del monestir de Santa Maria de la Valldigna, al sud, de les pertanyents a la vila reial de Cullera, al nord.
Es tracta d'un gran monòlit en forma de con que estava rematat per dues talles en pedra representatives de la imatge de Nostra Senyora de Valldigna i de l'escut de la Corona d'Aragó, que disposen de la consideració de Bé d'Interès Cultural (BIC).

Font: tavernes.es

1 comentari:

  1. http://www.anuariosculturales.es/Monumenta%20CV/PDF%20monumenta%202009/z%20tavernes%20valldigna.pdf

    En aquest enllaç estan les fotos dels escuts expoliats

    ResponElimina

Escriu el teu comentari