Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 3 de desembre de 2016

El PP de Tavernes sol·licita al Govern de Compromís transparència en els contractes municipals


El Govern de Compromís hauria de publicar tota la informació relacionada amb la contractació en el perfil del contractant de la web municipal. Però no ho fa. Els veïns no tenim informació de les licitacions i adjudicacions de contractes d'obres, concessions, serveis, subministraments o col·laboració de l'Ajuntament. Les persones i/o empreses interessades NO podem trobar les clàusules administratives i tècniques, els terminis de presentació d'ofertes i una altra informació essencial dels contractes de l'Ajuntament. 

La falta de transparència del Govern de Compromís de Tavernes en matèria de contractació dificulta que se sàpia com i amb qui es contracten les obres, serveis o subministraments que es paguen amb els nostres impostos. També dificulta que moltes empreses i professionals locals puguen optar a l'adjudicació.

En el ‘perfil del contractant’ de la web municipal s'haurien d'anunciar les licitacions. També s'haurien de publicar les adjudicacions i la formalització dels contractes d'obra adjudicats per una quantia igual o superior a 50.000 euros i de la resta de contractes adjudicats per una quantia igual o superior als 18.000 euros. Però res d'açò es fa. Amb una simple visita al perfil falten per publicar la publicació, adjudicació i formalització d'alguns contractes.

Jordi Juan, Alcalde de Tavernes i Diputat Autonòmic de Compromís, va dir en les Corts Valencianes que els Ajuntaments feien molts ‘xanxullos’ utilitzant el procediment d'adjudicació directa de contractes però aquest procediment, el de el ‘xanxullo’, és el que més utilitza el senyor Juan en Tavernes i, a més, no sempre ho publica en la web municipal amb el que impedeix que es conega.

El Govern de Tavernes no és trasparent en la contractació com tampoc ho és en l'ús de vehicles municipals ja que en el passat ple es va negar a fer públic què es fa amb ells perquè l'alcalde puga seguir utilitzant el cotxe de la policia al seu criteri sense haver de donar explicacions als veïns.

Enllaç a la secció perfil del contractant: http://tavernes.es/serveis/perfil-del-contractant

6 comentaris:

 1. La ultima publicació es del mes de agost.
  Que amaguen? Per que no volen que es sapia a qui lloguen?

  ResponElimina
 2. Es curioso que pida transparencia quien no la practicó cuando gobernava.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Es curioso que las personas en este partido cambian, cambian las tecnologías pero vosotros seguís igual: esquivando críticas con en y tu más. Bueno, que no os interesa reconocer el cambio, claro!

   Elimina
  2. Por poca información que demos, siempre serà más que la que se ha dado nunca, esa es una realidad.

   Elimina
 3. Papi. En castellano gobernaba se escribe con "b".
  Se te ven las plumas Miguel.

  ResponElimina
 4. Ara ja han passat l'auditoria per a fer-se la foto que són dels millors ajuntaments en transparència. Estan fent igual que les empreses. Un auditor et diu el que tens que complir per a poder passar l'auditoria i una volta finalitzada, i ja amb el certificat que ho acredita, passen de seguir fent transparència.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari