Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 28 de desembre de 2016

Es sol.licita la declaració de Tavernes com a zona afectada greument pel passat temporal de vent i pluja

L'ajuntament de Tavernes ha sol•licitat que el Consell de Ministres declare el municipi de Tavernes de la Valldigna com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil, així com a la Generalitat Valenciana i a la Diputació de València que incloguen el municipi de Tavernes de la Valldigna en qualsevol línia d’ajuda que aproven estes institucions.

L’Ajuntament de Tavernes, després del fort temporal de vent i pluja que va patir el municipi els passats dies 17, 18 i 19 de desembre, hi ha demanat la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil. 

El temporal ha produït greus danys en infraestructures públiques i privades tant al nucli urbà com al terme. Quant a la zona agrícola, s’han inundat grans extensions de terrenys com a conseqüència de la pluja intensa i han resultat greument afectats els seus cultius. En molts casos (camps dedicats al cultiu de la taronja, per exemple) la collita es farà malbé. També els camins rurals s’han vist afectats i la força de l’aigua ha fet malbé una part important del cordó de dunes.

En la mar hi han hagut arrossegaments d’arena des de les platges cap endins de la mar, i ha deixat sense arena zones importants de la costa. A més, la pluja i el vent han provocat la caiguda d’arbres i molts altres s’han hagut de tallar perquè presentaven risc per a les persones.

També s’han produït danys de consideració en infraestructures públiques de trànsit, l’enllumenat i altres instal•lacions, com el cementeri municipal i alguns centres educatius.

Els tècnics municipals estan treballant per avaluar tots els danys ocasionats i les despeses per tal de restablir la normalitat al municipi. La Generalitat Valenciana ja ha anunciat que traurà un decret per a ajudar els pobles afectats a pal•liar els desperfectes produïts.

Font: Ajuntament de Tavernes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari