Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 28 de desembre de 2016

Sindicats exigeixen el CESSAMENT del cap de la Policia Local de Tavernes per "tracte discriminatori"

Vist a la premsa: L'executiu dóna suport al responsable del cos i afirma que la petició és una «estratègia davant d'una situació que no saben domar».

Els tres sindicats policials de Tavernes de la Valldigna, UGT, CSIF i SPPLB, han demanat ara al govern encapçalat per Jordi Joan, que investigue i faça els pertinents expedients disciplinaris a l'Intendent Cap de la Policia Local vallera i fins i tot que sigua cessat si es verifiquen les seves denúncies. Asseguren que hi ha hagut «tracte discriminatori, vexatori i favoritisme cap a alguns agents». 

És la primera vegada que es dóna una sol·licitud d'aquest tipus a la policia de la Vall. Des de fa mesos, en el cos hi ha un ambient molt tens al qual, ara, se suma un nou capítol amb la unió dels tres sindicats per demanar mesures contra el màxim càrrec dins de la Policia Local. La petició sindicalista, que representa la majoria dels 50 agents de la plantilla, s'ha formalitzat per Registre d'Entrada al consistori de la Vall. Els tres sindicats basen la seva sol·licitud en un repartiment d'hores de manera «discriminatòria» entre diversos agents i en una «falta de consideració» de l'Intendent de la Policia Local cap a la Regidoria de Seguretat Ciutadana, la direcció accidental del cos a diversos policies. 

Destrosses en les dependències 

Els tres sindicats es remunten a finals de desembre de l'any passat i asseguren que hi va haver diversos destrosses i desordres a les dependències policials. Mantenen que el despatx de la prefectura va aparèixer amb destrosses en el mobiliari, papers tirats per terra i l'ordinador bloquejat. Els sindicats demanen una investigació i apunten la possibilitat que es tractés de l'Intendent qui presumptament fes aquests destrosses. Segons l'escrit sindicalista, el cap de la Policia Local «es va agafar vacances de forma precipitada i sense previ avís, i a més se'n va anar sense preparar mínimament» actes com el Festivern o les eleccions d'aquestes dates. 

Les tres agrupacions apunten que l'intendent mentre estava de vacances, es va presentar a les dependències policial i presumptament va causar danys en les dependències en veure que s'estaven cobrint els serveis amb una direcció accidental ocupada per un oficial. Els sindicats afirmen que la Regidoria de Seguretat, tot i tenir coneixement dels fets, no ha pres cap tipus de mesures al respecte. 

En el mateix escrit, mantenen que des de la direcció s'han donat hores extres de forma discriminatòria, perjudicant afiliats als sindicats i arriba a afirmar que hi havia «llistes» amb noms d'agents a qui se'ls vetaven les hores extres per criteri subjectius o estar afiliats a un sindicat determinat. 

accions antisindicals 

En el text presentat mantenen que «s'han fet actuacions antisindicals i atemptatòries al dret a la llibertat sindical, concretament ha preguntat a diversos policies per la seva afiliació sindical, però a més afegint que 'compte amb estar al SPPLB'». 

Les agrupacions sindicals sostenen que, a més, s'han realitzat comentaris despectius sobre agents embarassades i que s'ha obstaculitzat la formació a determinats agents. 

Els sindicats policials denuncien també que l'intendent se li van abonar 1.350 euros al desembre de 2015 i 1.350 euros al gener en concepte de productivitat, tot i estar de vacances, mentre que l'oficial que va ocupar el càrrec se li va donar una productivitat de 600 euros. 

També afegeixen que, pel que sembla, ha acusat de 'esquirols' als policies en reincorporar-se al seu lloc i assenyalen actituds excessivament totalitàries amb l'ús de frases com «aquí sóc jo el cap» o «aquí mane jo» en diversos llancis. 

Des del govern, la regidora de Seguretat Ciutadana, Llum Sansaloni, va criticar ahir l'actitud dels sindicats: «Crec que aquesta és una estratègia sindical davant d'una situació que no saben domar. Tot arrenca des que vaig canviar les condicions laborals de la policia i això és un efecte rebot ».

 mala negociació

L'edil nacionalista ha defensat que la iniciativa parteix d'un únic sindicat «i la resta es deixen portar per la informació errònia que fa servir. Aquesta no és la millor manera d'arribar a una negociació ». 

Sansaloni ha lamentat l'actitud dels sindicats i va assenyalar que a la policia hi ha grans professionals. La responsable de Seguretat Ciutadana ha apuntat que l'actitud sindicalista pot ser degut a la incoació de cinc expedients disciplinaris a agents que presten el seu servei a la localitat i va dir que «són processos seriosos que s'han de dur amb privacitat». 

La regidora va mantenir el seu suport a l'intendent ja que «es tracta d'un càrrec complicat. S'ha actuat de forma seriosa i de la millor manera possible, el cap té el meu suport total ». Sansaloni va considerar que des de la direcció s'estan transmetent correctament les ordres marcades per la regidoria i recorda que hi ha un rang que s'ha de respectar. 

situació tensa 

La situació de la Policia Local de Tavernes no és gens còmoda. És veu populi l'existència d'una divisió entre la cúpula policial i una gran majoria d'agents. Capítols com l'intent de retirar les pistoles als policies, que va ser tallat per l'alcalde, Jordi Joan, o les baixes que en cert moment va haver-hi, han fet que la policia siga moltes vegades notícia no per actes de seguretat, sinó pel malestar imperant en el cos valler. Per ara s'han obert cinc expedients disciplinaris a agents. Alguns comunicats a escasses hores de l'arribada del Nadal. No es descarta que es produeixin més, ni que es frene el malestar existent entre bona part de la plantilla i la direcció policial.

Font: las provincias
http://www.lasprovincias.es/safor/201612/28/sindicatos-exigen-cese-jefe-20161228002311-v.html

6 comentaris:

 1. La culpa la té l'alcalde que li diu al jefe de policía el que ha de fer, a qui a de pagar hores i a qui no i el compensa amb 1.350 € extra cada mes.

  ResponElimina
 2. El jefe, vaja o no vaja a treballar.. a part del sou, li donen 1350 euros tots els mesos en productivitat. Será aquesta productivitat el jornal encovert de algún arrima¨t?

  ResponElimina
 3. Aixó ho paga el poble? què poca vergonya!!

  ResponElimina
 4. Aquesta no és la millor manera d'arribar a una negociacio? dictadura és poc! damunt amedrentant

  ResponElimina
 5. Aço ja es veia vindre. Si enxufem als amics en un carrec així, sempre tindrem un cap de Policia al servici del politic. Recordeu qui es la dona del cap de la Policia ?, i mes, sabeu de quin partit politic pertany ?. Aleshores tenim el que ens mereixem. Lo mal sabeu el que es ?. Que ho tenim per a anys !

  ResponElimina
 6. I la dona deia al facebook que era tot culpa perque el seu home habia posat orde per a reduir les hores extres als agents. Te rao, rebaixen qualitat que pateix el poble per onplir-se la butxaca ells. Per a proba ja vegeu 1350 moniatos tos els mesos, apart jornal, vaja o no a treballar. Tranquils paga el poble

  ResponElimina

Escriu el teu comentari