Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 26 de gener de 2017

El temporal s'emporta per davant l'espigó de la Goleta de Tavernes i danya 20 xalets

Hem vist a la premsa que l'onatge causa greus danys a la platja vallera on han desaparegut les dunes, mentre que a Gandia l'arena envaeix el passeig marítim.

El fort temporal que ha castigat aquest cap de setmana tota la Comunitat ha deixat greus desperfectes a les platges de la Safor on l'arena ha envaït la via pública i el fort onatge ha afectat habitatges de la primera línia de platja i ha trencat diverses infraestructures de la zona costanera com dutxes o passarel·les. 

La platja de la Goleta de Tavernes de la Valldigna és una de les més afectades pel temporal que ha afectat a la Mediterrània i on s'han vist afectades més de 20 cases, encara que no corren perill d'ensorrament. Només destrosses en jardins perquè estan acostumats als envits de les ones. El greu és, un cop més, la desaparició de l'espigó. Oliva demana a Costes més diners per a la neteja de les platges.

Des del consistori valler s'ha indicat que encara és aviat per parlar d'una valoració concreta dels danys perquè els tècnics municipals continuen treballant en el recompte dels mateixos. Javier Escrihuela, regidor d'Agricultura, ha assenyalat que els «tècnics estan valorant les conseqüències del temporal per tal de facilitar aquestes dades a la Mancomunitat de Municipis de la Safor perquè siguen transmesos a Presidència». Un dels problemes que més costarà d'analitzar és la possible salinització dels aqüífers de la zona més pròxima a la costa vallera. El mar ha envaït el nucli urbà de la Goleta i des d'ací es poden produir filtracions a les zones agrícoles més pròximes, afectant als aqüífers. Igual que la filtració d'aigua salada del llac que recentment havia estat regenerat amb una actuació d'uns 100.000 euros. 

A la zona urbana de la Goleta els danys són quantiosos. Caldrà reposar els marges dels accessos a la platja, així com retirar i netejar totes les restes i l'arena que el mar ha deixat en els carrers d'aquesta platja. La zona esportiva està completament tapada de terra que haurà de ser retirada per poder deixar les pistes lliures i servibles. Al poble hi ha quantiosos danys. Dues palmeres de grans dimensions han hagut de ser talades davant el perill imminent de caiguda. Arbres, contenidors i senyals de trànsit s'han vist danyades per la força del vent i les pluges.Escrihuela indicava els grans esforços que suposarà reposar el canal de defensa que delimita el terme de Tavernes i Cullera ja que «amb la maquinària de l'Ajuntament haurem d'anar traient tota la sorra que ha taponat aquest canal. L'arena retirada serà reposada en el cordó dunar que la mar va trencar ». 

Font: Las Provincias
1 comentari:

  1. En les terres si que ha fet mal si.
    Estan plenes de aigua y les taronges podrinse.
    Ha entrat aigua de la mar a les terrres y als pous.
    La meua pregunta es a on a estat el concejal de agricultura an estos dies y com esta solucionanto??

    ResponElimina

Escriu el teu comentari