Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 30 de gener de 2017

'Escoltin nois … Recordeu tindre cura del tiquet'


Aquest cartell no l’hem tret de fora del poble. No és un cartell exposat a Catalunya. El podem trobar a les entrades/eixides del pàrking del passeig. 'Deixi'? 'Mulli'? 'Tingui'?

11 comentaris:

 1. Tots sabem a estés altures que Jordi es un catalaniste

  ResponElimina
 2. Si, si... És totalment incomprensible (sarcasme). Podeu mostrar on infringeix la normativa valenciana aquestes declinacions? O simplement voleu demostrar lo intolerants i ignorants que sou, i penseu que els demes som, fent vore que una opinió (que no comparteixc) és noticia? Encara que s'ho penseu no sou el centre de l'univers.

  ResponElimina
 3. Si es així que vatja a viure a catalunya però ací som valencians. Quanta tonteria!!

  ResponElimina
 4. Anonim de les 11;42, escoltes tu parlar a molt vallers de la manera que fica al cartell? jo crec que no. La flexibilitat verbal es tan rica, que tan uns com altres, poden parlar i escriure de diferents maneres, i no incurrir en inregularitats llingüística alguna. Ningú es centre del univers, ni siquiera tu. Peró eixe pensament únic, es el que vos fa fer intolerants i no teniu capacitat de vore més enllà del vostre front.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Llavors tinc que entendre que els cartells en castellà també sobren, no? O es que com tu vas de "ni siquiera" el castellà sí es bo? Sou uns manipuladors mediocres. A mi no vingau diguentme que és valencià i que català, els que estudien ja porten anys afirmant que és la mateixa llengua (o es que a Girona tens que preguntar en anglés?), sols que son variants diferenets (o es que a Madrit o a Luxemburg t'entenen si parles en valencià). Ni arguments ni res, sols una falta de respecte i un absolutisme totalitari, com en época de Franco. Vosatros continueu mirant cap a Catalunya que mentrestant els vostres "amiguitos del alma" mos la claven desde Madrit. NO MOS FAREU MADRILENYOS.

   Elimina
 5. Incomplix la normativa de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Està escrivint en CATALÀ, no en valencià. Patètic servilisme catalaniste. Patètic complex d'inferioritat. Les pròximes este antivalencià, FÒRA de l'alcaldia

  ResponElimina
 6. Quina manera mes absurda d enfrontar a la gent, qui siga catalanista doncs,que vatja a Viure allí i que ens deixen tranquils als valencians, que tots son molt sabuts

  ResponElimina
 7. El meu Valencià no es tant curtit com el teu. Tu mateix el delates com eres al burlar-te de una persona, que quan era jove, no tenía al abast possibilitat alguna de aprende la meua llengua materna. Si amic si, tal volta tu no ho sapigues, en les escoles es castigaba si parlabem la llengua de casa. Els estament oficials i capitalins, sobre tot, no hi havia cabuda al Valencià, fins i tot era mal vist, en el entorn local. "El castellano sonaba más fino". I no digam de la nostra instancia al exercit, pobres valencians, catalans, i vascs.

  Deuries de sentir-te orgullós, que persones com nosaltres hem après Valencià fora de les escoles, al menys de les del nostre temps de estudiants. Voler asimilar una errada verbal, per falta de coneiximents imposats, i buscar similitud castellanista, o tal volta en epoques franquistes, torna a delatar-te i confirmar que no saps vore més enllà del teu front. Per la forma que t´expreses, tal volta tu no has sofri´t, ni la meitat que alguns ha sofrit la força del catellanisme, però hi ha una diferencia, no considere ignorant a aquell, que defen lo que creu que li correspon, ni a aquell que parle altra llengua establida en quasevol Comunitat Autonoma, al fi i al cap, no hi ha tanta diferencia en el que tu proclames, o tal volta si?.

  ResponElimina
 8. Ja m he a donat, totes les persones que volen que comulguem en el catalá es perque están resentides dels avantpassats!, i dic jo, hem de tenir sentit comu i pensar que ara tenim possibilitats per poder enseñar-nos a escriure i parlar la nostra llengua materna i seguir endavant, sense pensar en l época de María castanya, que, encara que siga la nostra historia no podem estar resentits, hem d avancar, o es que per aixo tambe hem de tornar totes les cómoditats que els avancos ens donen? Per favor, ja esta be de menjar el coco a ningu i volver inculcar unes idees politiques que sols porten als enfrontaments entre les persones i que cadascu faca el que ha de fer amb responsabilitat i sense manipulació i, seguim avant, hi han problemes mes seriosos que solucionar en este poble.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Total, que com l'únic argument que tens és que no saps parlar ni escriure en valencià, però defens amb ungles que el valencià i el català no son la mateixa llengua. Explica'm això, parles un valencià castellanitzat però és el correcte perque el parles tu... Es així? Jo crec que no, pero tens raó. El fet de no haver aprés la teua llengua va ser gracies a l'autoritarisme dels castellans. El fet de que continues sense aprendre és únicament culpa teua. No mescles. I sí, tinc un problema amb els fascistes que feien això, i es que no sels ha passat mai la factura i aixo em toca les pilotes. Conta-ho als que estan a les cunetes. No obstant, pero molt que manipuleu i feu cortinetes de fum, no em canse mai de diro. I si vols parlar de coses serioses fes-ho, però fins fa no res el tema del cartellet era lo més seriós del que eu parlat. Vols canviar de tema? Be. NO MOS FAREU MADRILENYOS. NO MOS FAREU BLAVEROS.

   Elimina
 9. I jo que pense que estos partits nacionalistes no tenen mes mal de cap que el d'enfrontar a la gent i obligar a tots com a borreguets que pensen com ells? no tinc cap de dubte!! en definitiva, dominar i això sols pot ocorrer amb en la gent ignorant que no te les coses clares i segueixen a un parei de polítics que sols es preocupen i viuen per això, marejar a l'ignorant, de segur que coses per al poble o per a la gent en general no fan!. Em pareix perfecte que hi hatja gent que tinga ixa forma de pensar però que no menge el coco a ningú més, cadascú que faça el que crega i si no creu en res doncs, au!! deixem-los estar, respetem!!

  ResponElimina

Escriu el teu comentari