Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 4 de gener de 2017

La Conselleria de Vertebració del Territori exclou a Tavernes en l'última ampliació de l'àrea de prestació conjunta de la comarca de la Safor

Ciutadans de Gandia i La Safor van tornar a viure un altre capítol de cues insuportables a l'eixida de la festa de Nit Vella al no aconseguir un taxi que els retornara a la seua casa. Els usuaris de taxis van tornar a queixar-se per no disposar de servei de taxi per a evitar agafar el cotxe després d'una nit en la qual es recomana no agafar-ho. Aquest problema no s'ha resolt per part de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i els usuaris segueixen perdent la paciència per a aconseguir un taxi a altes hores de la nit. La ciutat de Gandia també ha donat l'esquena als usuaris deixant-los amb un servei mínim, sense exigir major servei de taxi per a aquesta època de l'any amb gran afluencia d'usuaris.

L'Associació de Taxistes de La Safor havia sol·licitat que es donara un permís puntual de reciprocitat entre Gandia i els municipis de l'Àrea de la Safor durant aquestes dates per a millorar el servei de taxi en la zona, com s'ha donat altres anys en aquesta època per part de Gandia. Però, ara aquest permís ha sigut rebutjat per part de la Conselleria i l'Ajuntament de Gandia.

Els taxis de les localitats que estan fora de la zona de La Safor poden transportar passatgers fins a localitats de l'àrea però no arreplegar-los en un altre municipi que no siga el seu. I Gandia no entra en la seua àrea. Per tant, i a pesar que Gandia va incrementar notablement els usuaris de taxi en Nit Vella, el seu servei de taxis es va mantenir i va deixar sense servei a centenars d'usuaris. “Aquesta situació limita molt el treball dels professionals en moments puntuals com a Nit Vella quan els taxis de les zones d'oci no donen proveïment per a cobrir la demanda”, comenten des de l'Associació de Taxistes de La Safor. 

El permís que va sol·licitar l'associació permetria agilitzar el treball dels taxistes perquè en cas d'estar tots els taxis d'un municipi ocupats, es podria prestar ajuda a un altre taxista d'una altra zona per a així oferir el servei que es mereixen els usuaris. 

Aquest permís sí es va donar per a treballar conjuntament Tavernes de la Valldigna amb l'àrea de La Safor durant els dies que es va celebrar el passat Festivern i va millorar substancialment el servei als usuaris ja que es van sumar els 14 taxis de La Safor al transport de passatgers de la zona de Tavernes. “Els 3 taxis de l'àrea de Tavernes no hagueren pogut atendre als més de 12.000 assistents al Festivern. I, gràcies al permís puntual de reciprocitat entre Tavernes i l'àrea de La Safor es va passar de 3 a 17 taxis en la zona pel que es va oferir un bon servei”, expliquen des de l'Associació de Taxistes de La Safor.

No obstant açò, l'associació lamenta que la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori haja exclòs a Tavernes de la Valldigna en l'última ampliació de l'àrea de prestació conjunta de la comarca de la Safor. Aquesta exclusió comporta que no es puga prestar servei a usuaris amb mobilitat reduïda en la localitat malgrat  poder fer-ho amb l'ús dels taxis de la comarca.

“No s'està prestant el servei que haguera dels usuaris de taxi amb mobilitat reduïda que necessiten desplaçar-se a l'estació o a la platja perquè en l'àrea de Tavernes no es disposen de taxis adaptats. L'àrea de La Safor sí compta amb vehicles adaptats per a tot tipus d'usuaris, per aquest motiu, s'ha sol·licitat en reiterades ocasions a la Conselleria que Tavernes entre en aquesta àrea. Però la Conselleria segueix bloquejant que es preste aquest servei”, comenten des de l'Associació de Ràdio Taxi La Safor.

1 comentari:

  1. Tavernes no apareix ha ni en el mapa, no omiten en nos altres per a res.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari