Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 12 de gener de 2017

Valldigna Accessible denuncia la priorització inadequada de l’Ajuntament en les obres de la via pública


L’associació Valldigna Accessible ha quedat perplexa en veure les obres que l’Ajuntament està realitzant en la zona Barca-Sequers. Les raons són ben diverses. En primer lloc, l’Ajuntament no ha informat ni consultat la nostra associació, tot i que sempre els hem oferit col·laborar i assessorar en matèria d’accessibilitat. Des del nostre punt de vista les obres que s’estan fent en els Sequers responen més a criteris estètics que d’accessibilitat, sobretot si tenim en compte que la zona on s’està actuant, de vuit passos de vianants que hi ha, set eren ja practicables. 

Haguera sigut preferible actuar primer sobre els nombrosos passos de vianants que encara no tenen rampa o sobre les nombroses voreres del poble que estan en un estat lamentable. Estem segur que molts veïns i veïnes estaran d’acord en que abans de refer una vorera calia arreglar les que no estan transitables. Considerem que actuacions com aquestes suposen un dubtós ús eficient dels recursos disponibles.

Per altra banda, la sectorització de la ciutat que va fer l’Ajuntament amb la intenció d’arreplegar propostes per a invertir en la via pública no ha sigut un procediment encertat perquè després l’Ajuntament ha fet el que ha volgut, com ho demostra el fet que aquesta primera actuació haja generant bastant controvèrsia i no estiga sent ben rebuda ni per part dels veïns, ni per la població en general.
Valldigna Accessible ha format part en processos de participació ciutadana en altres poblacions i les propostes en aqueixos casos han girat al voltant de pressupostos participatius on les diferents associacions i persones interessades hem tingut l’ocasió de plantejar propostes sobre un pressupost determinat i concret que posteriorment s’ha dut a terme. 
A Tavernes queden pendents moltes actuacions en matèria d’accessibilitat que haurien d’haver sigut prioritàries i l’Ajuntament està ben al corrent de totes elles perquè Valldigna Accessible li les ha fet arribar des de l’any 2006. L’actual govern municipal no ha prioritzat l’accessibilitat i ha donat preferència a obres que la ciutadania no entén.
Insistim en oferir a l’Ajuntament la nostra col·laboració i experiència i li demanem que ens informe i consulte abans de fer obres que clarament no són les prioritàries. Segur que així aconseguiríem una ciutat més accessible per a tots els ciutadans i les ciutadanes.

4 comentaris:

 1. El Ayuntamiento decia que esta obra era para mejorar la accesibilidad y esta asociación dice que de eso nada.
  Un gran zasca en toda la boca a este Ayuntamiento.

  ResponElimina
 2. Hacer lo que la mayoría acuerda en una reunión a propósito, y no lo que decidan gobernantes o técnicos, o una asociación concreta, eso se llama democràcia, menos quejarse después y más ir a las reuniones vecinales es lo que hay que hacer.

  ResponElimina
 3. Per a que vuic vorers amples, si després donen permis per que aquestes es ompligen de terrases, amb cadires i taules, que dificulten el meus pas, i persones com el pobre Vicent?.

  Deixeu-les, com estan i estalviem diners. Demagogia politica barata.

  ResponElimina
 4. Tot empastres i mes empastres! es que no hi ha ningún responsable que sapiga treballar per a tot el poble sense derramar una montonada de diners en un obra i que es faça el mantiniment de tot? per exemple; la carretera al igual que els carres estan plens d'arbres o palmeres que han tingut que tallar-los, no seria més econòmic reemplaçar-los per un altre tipus d'arbre perque faça ombra i al mateix temps no deixar ixe forat a terra que es un perill per al vianant? això no seria menys costos i a més adornaria els càrrers? es un abandonament, total!! acaben abanç desfent ceres i es gasten un dineral sols en ixa cera, ja no hi ha pa mes, IMPRESIONANT!!

  ResponElimina

Escriu el teu comentari