Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 21 de gener de 2017

Vist a la premsa: Neus Sansaloni, l’atleta prodigi de Tavernes


Guanyar, guanyar i guanyar. Aquesta és la frase que resumeix la curta trajectòria esportiva de Neus Sansaloni. Amb tan sols 12 anys, la jove atleta vallera del Delikia Safor acumula ja quatre anys d’èxits amb el club gandienc, i aquest curs ha començat a estudiar i entrenar al prestigiós Centre de Tecnificació Esportiva de Xest amb els milllors entrenadors i instal·lacions possibles per seguir creixent com ho ha fet fins ara. La seva prova predilecta i en la que es mostra intractable són els 1.000 metres llisos, tot i que també participa en altres proves per ajudar el seu equip a les competicions, i als cross per millorar la seua condició física.


La temporada anterior es va proclamar vencedora en totes les pr
oves de velocitat i fons en les que va participar, un total de 12 carreres on no va trobar rival. Especialment destacable va ser la seua superioritat respecte a la resta de competidores al 1.000mll, tant en pista coberta com al aire lliure. Les seues marques així ho demostren. El passat mes de maig al Campionat Autonòmic per equips de Gandia, va aconseguir un increïble temps de 3:08:06, la segon millor marca de la temporada en el ranking nacional de la categoria infantil.

A més, des de fa diversos anys, ostenta la mínima per a participar en els Campionats d’Espanya en la categoria cadet, en el qual té moltes ganes i esperances posades, ja que aquest campionat no existeix a la categoria infantil. És a dir, ha demostrat ser més ràpida que moltes de les xiquetes de dos anys més que es troben competint actualment a tota Espanya. Una autèntica barbaritat a la seua edat.

El primer contacte amb l’atletisme, o millor dit amb les curses populars, va arribar de casualitat. Quan Neus tenia 6 anys els seus pares, amb alguns amics, es van animar per còrrer la Volta a Peu a Favara, i ella va decidir que els acompanyaria. “A mi no m’agradava l’atletisme, però vaig anar per acompanyar els meus pares i la veritat és que no em vaig cansar molt i m’ho vaig passar molt bé”, ens conta Neus amb un somriure a la cara. Veient l’èxit d’aquella vesprada, els seus pares la van apuntar al CA La Valldigna, on després de dos anys de creixement constant va donar un pas endavant al fitxar pel Delikia Safor de Gandia, club en el que milita actualment sota les ordres de Pau Roig.“Enguany havia de decidir si volia entrar a l’institut o provar sort amb la beca de Xest, i ella va preferir estudiar i entrenar fort durant tot l’any passat per veure si l’agafaven. Al final ho ha aconseguit, com quasi tot el que es proposa”, afirma Inés, la seua mare. El seu dia a dia al complex esportiu és “dur, amb molta disciplina”, ja que entrena durant el matí i la vesprada i ha de compaginar-ho tot amb els estudis, mentre que els caps de setmana ha d’anar a Gandia per entrenar i també desplaçar-se fora per a les competicions. Amb 12 anys, Neus passa quasi tota la setmana fora de casa per un somni, crèixer esportivament de la mà de Raquel Landín, la seua entrenadora a Xest.

Neus Sansaloni pràcticament no coneix la derrota. Ni quan competeix davant atletes adultes. Acumula tres victòries consecutives a la Sant Silvestre de Tavernes en categoria femenina absoluta, i també dos triomfs seguits a la Cursa de la Dona de Gandia. Tot i que corre en moltes disciplines diferents ella té clares les seues preferències: “el que més m’agrada és correr a la pista coberta i superar les meues marques, i no m’agraden gens els cross ja que no puc controlar tan bé la distància ni els esforços”. La seua mare ens confesa una de les que pot ser la clau del seu èxit: “ella sempre és molt pesimista de cara a totes les carreres, pensa que van a ixir-li mal i quan começa a còrrer trau tota la ràbia que ha anat acumulant i sempre acaba guanyant. Mai es rendeix, és una lluitadora i estem molt orgullosos d’ella”.

Queda clar que Neus va nàixer amb un talent especial per a còrrer, i que amb el seu esperit de superació i el treball incansable del dia a dia la portarà a aconseguir tot el que es propose.


Font: Esports al dia

https://esportsaldia.wordpress.com/2017/01/19/neus-sansaloni-latleta-prodigi-de-tavernes/

1 comentari:

Escriu el teu comentari