Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 15 de febrer de 2017

Torna el bou d'Osborne

Hem vist a la premsa que Osborne restaurarà el bou mític de Tavernes al costat de la N-332, així ho han confirmat des del seu departament de comunicació. La Guàrdia Civil investiga els fets per localitzar els autors de l'enderroc d'aquest emblema, que està declarat Patrimoni Cultural.

Aquest tipus de tanques, situades per tot Espanya, van ser declarades d'interès estètic o cultural per una sentència del Tribunal Suprem el 1997. El passat 17 de desembre, el bou va aparèixer a terra i el grup radical Arran, que defensa la independència dels denominats Països Catalans, es va atribuir el sabotatge d'aquesta tanca penjant un vídeo a les xarxes socials. 

Les dates i les condicions meteorològiques han complicat una mica les tasques per reparar l'estructura. 

Des del Grup Osborne han destacat que justament ara es compleixen 60 anys des que es va instal·lar el primer dels bous al costat de les carreteres espanyoles i, per a ells, aquest tipus de tanques és tot un actiu. 

El bou és un element que resulta molt distintiu per a la majoria dels vallers i els conductors que travessen aquesta via i prompte tornarà al seu lloc.

Font: las provincias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari