Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 31 de març de 2017

Betoret: "La consellera hipoteca el futur de Tavernes en no comprometre a fer la depuradora en els propers 5 anys"

El govern local ha tardat sis anys a presentar la redacció del projecte, ha eliminat les partides destinades a pagar les expropiacions necessàries i ha votat en contra de destinar 28 milions per a executar l'obra.

El president del Partit Popular de la província de València i diputat adjunt a les Corts Valencianes, Vicente Betoret, ha denunciat que la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural "ha hipotecat el futur de Tavernes de la Valldigna en no comprometre's a realitzar la depuradora en els proper 5 anys ".

Així s'ha manifestat després que la titular del ram evités pronunciar-se sobre esta infraestructura "tirant pilotes fora i recorrent a arguments del passat" quan el PP va sol·licitar la urgent execució d'una obra vital per al desenvolupament del municipi i del Sector 17 Marenys de la la Platja de Tavernes.

Betoret ha instat a la consellera a explicar quin és l'interès en paralitzar aquesta infraestructura i ha titllat d ' "insòlit" que el mateix alcalde de Tavernes i diputat de les Corts, Jordi Juan, votés amb la resta del seu grup i socis de Govern "en contra de Tavernes, al tombar una esmena del PP per incloure 3 milions en els Pressupostos de la Generalitat (PGV) de 2017 per construir la depuradora ".

En este sentit ha recordat que va ser el PP el que va impulsar des del seu govern a l'Ajuntament de Tavernes la construcció de la Depuradora per tal de donar servei a esta platja facilitant el tractament de les aigües residuals de manera eficient i sostenible.

"Va ser el PP el que ho va proposar i va programar les expropiacions necessàries, consignat una partida pressupostària a aquest efecte, però va ser el govern local de Compromís el que el va guardar en un calaix durant sis anys, per després votar en contra". Així, ha afegit que "ha hagut de ser de nou el PP el que ho traga dels calaixos i el pose a la taula de la conselleria, on de nou torna a haver un atur administratiu".

Betoret ha recordat que esta obra és determinant per impulsar el sector turístic, i per tant, el desenvolupament econòmic d'esta ciutat.

 "En estos moments, la situació és realment perjudicial per als interessos de les veïnes i veïns de Tavernes, ja que no només l'equip de govern de Compromís i el PSOE han paralitzat este projecte, sinó que ha estat el Govern Local de Compromís el que en l'any 2011 va eliminar la partida prevista per pagar les expropiacions necessàries ".

Respecte d'això, ha assenyalat que la depuradora pot impulsar el desenvolupament futur de Tavernes de la Valldigna, però "si no es construeix en els propers cinc anys, el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel) entrarà en acció i tota esta zona desapareixerà tal com està concebuda ".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari