Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 22 de març de 2017

Compromís fa de la dependència un negoci per als seus amics

Sandra Casas, exnúmero 2 de la Vicepresidenta Mònica Oltra, torna a protagonitzar un altre escàndol en haver estat recomanada per la Regidoria de Serveis Socials per tramitar expedients de la dependència, tot i que la legislació del Consell ho impedeix. Casas s'enfronta ara a un cas de portes giratòries perquè era l'advocada que tramitava expedients per a la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència, després va passar a ser alt càrrec de la Generalitat Valenciana com a secretària autonòmica de Serveis Socials i, ara, torna una altra vegada al seu bufet que col·labora amb la mateixa plataforma tramitant expedients.

A aquesta situació s'afegeix ara que la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de València -Compromís-, ha aconsellat, a través d'una carta, els serveis jurídics de l'ex 'número 2' de Mónica Oltra i que precisament va entrar al Consell per iniciativa de Compromís.

La carta que signa la regidora de Compromís Consol Castillo recorda que hi ha «la possibilitat de reclamar a l'Administració les retallades produïdes en el període comprès entre novembre de 2012 a desembre de 2015». Per resoldre aquests problemes de copagament la missiva inclou els telèfons de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència i, curiosament, també es reflecteix el d'un gabinet privat jurídic que col·labora amb la plataforma que es correspon amb el telèfon del despatx de l'exsecretària autonòmica Sandra Casas.

Resulta paradoxal que la Plataforma contracte ara per resoldre els problemes de pagaments dels dependents a la recentment cessada 'número 2' d'Igualtat que, durant el període en què ha durat la seva gestió, ha treballat estretament amb l'associació. Especialment, sabent que la Llei d'incompatibilitats i Conflicte d'Interessos de Càrrecs Públics No Electes impedeix que la secretària autonòmica treballe durant els tres anys següents al seu cessament en un lloc vinculat al lloc que deixa. Una legislació promoguda a més pel mateix Compromís des del Consell del Botànic.

Font: El Mundo

2 comentaris:

Escriu el teu comentari