Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 15 de març de 2017

No va ser un error, sinó dos!

Hem vist a la premsa que l'alcalde de Tavernes ja va cobrar dietes per un viatge anterior al d'Atapuerca. El diputat va passar despeses per 271 euros per anar a Mèrida i va tornar els diners al setembre, després de l'altra polèmica. 

No va ser un error, sinó dos. El cas de l'alcalde de Tavernes de la Valldigna i diputat de Compromís, Jordi Juan, que va haver de tornar a les arques municipals les dietes per quilometratge cobrades indegudament per un viatge oficial a Atapuerca tenia antecedents. Com en el seu dia va comptar Levante-EMV, el PP va airejar un seguit d'irregularitats sobre el controvertit viatge que va obligar l'alcalde a reposar els diners que havia sol·licitat per compensar les despeses de gasolina tot i viatjar en cotxe oficial.

Sis mesos després d'aquella polèmica (que el PP va portar al setembre a Anticorrupció i que va acabar arxivada), els populars de Tavernes han descobert que el «error» no va ser aïllat i que un mes abans, en un viatge oficial a Mèrida per assistir a l' homenatge de l'escriptor Rafael Chirbes, es va actuar de la mateixa manera. També llavors, va usar el vehicle adscrit a la policia local per desplaçar-se a Mèrida, però, al juliol, al costat de les despeses, Juan va reclamar uns 271 euros per quilometratge.

Segons la documentació municipal, el 19 de setembre, amb l'assumpte d'Atapuerca ja en Fiscalia, la Intervenció va detectar el cobrament indegut pel viatge a Mèrida i aquest mateix dia, Juan va tornar la dieta. L'assumpte va ser airejat fa dues setmanes pel PP en el ple municipal. La regidora popular Eva Palomares, després d'insistir en diverses ocasions, va aconseguir que l'alcalde admetés la devolució de les dietes del viatge a Mèrida arran de la controvèrsia per l'altre desplaçament. Joan, però, va insistir que havia estat en un error. Ja en el seu dia, en declaracions a aquest diari, ha indicat que el seu secretari estava de vacances i que el substitut havia tramitat les dietes per desconeixement. Diari de Girona va contactar ahir amb Juan, que va reiterar que l'expedient administratiu es va solucionar al setembre.

Per Palomares, les noves dades desmunten la versió de Joan i evidencien «una manera de fer». «A saber el que encara no hem trobat», va indicar. Per la popular, és molt poc ètic que algú amb un sou com el del diputat vulga cobrar dietes per partida doble. «Hauria de ser exemplar», va sentenciar.

Font: levante-emv

4 comentaris:

 1. Es la manera de fer dels de Compromís. Traure tot el que es puga.

  ResponElimina
 2. Quin cutre!! No Li arriba per l'esmorçar al seu sou de diputat I alcalde que demana dietes que ja ha cobrat???ridicul! Rata!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jajjaja pues si!mira que demanar el kilometratge quan va agarrar el coche de policia?! Que cara mes redura!

   Elimina
 3. Error!error no és demanar algo que ja s'ha consumit com si hagués anat amb cotxe propi! !dos vegades I les que no sabem!!

  ResponElimina

Escriu el teu comentari