Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 21 d’abril de 2017

30 d'abril visita nocturna al Bolomor


El minuciós treball d'una generació d'arqueòlegs durant casi 30 anys d'excavacions a la Cova del Bolomor, ha permès recuperar innombrables vestigis que es remunten a l'origen humà més remot en les nostres terres. En aquesta cova, van ser dipositats durant milers d'anys ossos d'animals i eines de pedra, fruit de les activitats que els grups humans realitzaven al costat del foc. L'estudi d'aquestes troballes ens ha permès conèixer com caçaven, quins territoris recorrien, com fabricaven les seves eines i, en definitiva, com vivien.

A continuació presenciarem una "recreació tècnica" i realista elaborada per l'equip d'investigació, que ens aproximarà d'una manera fiable a com va haver de ser un campament neandertal i la seva organització al voltant del foc.

És la primera vegada que es planteja un projecte d'aquestes característiques amb interacció de llum, so i escenes en viu, en el mateix i excepcional lloc on va esdevenir fa 250,000 anys, una escena quotidiana de la vida al Paleolític.

La recreació escollida en la nit d'avui fa referència als avatars de la migració d'un grup neandertal, que des de terres de l'interior, menys propícies per a la subsistència, es desplaça al llarg de setmanes cap al litoral mediterrani i a la Valldigna. Un cop aquí el seu territori s'estenia per les fèrtils terres entre les riberes del riu Xúquer i el Serpis amb el seu campament residencial a la Cova del Bolomor.
Passeu i gaudiu d'una experiència única.

Informació i reserves: visitas@bolomor.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari