Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 21 d’abril de 2017

El deute de la Generalitat Valenciana augmenta 8,5 milions al dia


Casi res. Segons poguerem llegir l'altre dia a la premsa Ximo Puig i Mónica Oltra pugen l'endeutament de la Comunitat en 4.600 milions d'euros durant el seu primer any i mig de gestió.
El Banc d'Espanya tanca el dèbit del Consell en 2016 a 44.658.000.

El deute de la Generalitat creix una mitjana de 8,5 milions al dia des que Ximo Puig i Mónica Oltra estan al capdavant del Govern valencià (amb el necessari suport parlamentari dels 13 diputats de Podem), d'acord amb les xifres oficials que maneja el Banc d'Espanya.

Puig i Oltra, PSPV i Compromís, amb el suport dels podemistas, van prendre les regnes del Govern valencià a finals de juny de 2015, un mes després que el PPCV es quedés molt lluny de renovar la majoria absoluta de què gaudia a Les Corts. El seu ascens al poder autonòmic va coincidir amb el tancament del segon trimestre econòmic de l'any, període en el qual el Banc d'Espanya acostuma a llançar amb fredor els números de l'evolució de l'endeutament autonòmic. I l'òrgan regulador va establir que a 30 de juny de 2015 la Comunitat Valenciana havia aconseguit novament una xifra rècord, 40.064.000 d'euros. Encara que això no era una excepció.

Dels 1.300 milions ficticis del Consell a una petició de 2.464

I 18 mesos després que l'anomenat Pacte del Botànic es fes amb el poder, amb el tancament de l'exercici econòmic de 2016, el Banc d'Espanya va situar el deute autonòmica valenciana en 44.658.000 d'euros. En només un any i mig l'actual Executiu va incrementar el deute en 4.594 milions d'euros, el que equival a un augment mitjà de 8,5 milions d'euros diaris. Quan en 2015 el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, als pocs mesos de ser nomenat, va portar els pressupostos de la Generalitat per a l'any següent a les Corts, ja va advertir contra el Fons de Liquiditat Autonòmic perquè «està fent créixer la bola de la deute, que ja és immensa ». Doncs la bola ha engreixat prop de 4.600 milions d'euros més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari