Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 19 d’abril de 2017

La Fiscalia investiga la consellera d'AgriculturaLa Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació penal per adivinar si la Conselleria d'Agricultura ha contractat de forma irregular amb l'empresa pública Tragsa, pertanyent al Ministeri de Medi Ambient. La investigació s'ha obert després d'una denúncia presentada pel sindicat USO, que considera que podria haver hagut prevaricació, malversació i delicte fiscal en grau de temptativa.

La denúncia del sindicat inclou no només a la màxima responsable d'Agricultura, Elena Cebrián, sinó també al secretari autonòmic Francisco Rodríguez, el director general Rogelio Llanes i altres alts càrrecs i funcionaris. ÚS apunta a una possible prevaricació al «violar una directiva europea de contractes» que impedeix contractar Tragsa com a mitjà propi i la Llei de Contractes del Sector Públic -per no contractar l'opció més barata, en aquest cas la valenciana Vaersa-.

Com va assenyalar ahir la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, la Generalitat va comprar una acció de Tragsa, però, segons el sindicat, això no la converteix en mitjà propi perquè quan es va fer l'encomana de gestió no havia comprat encara l'acció i no havia designat a ningú en el consell d'administració.

Font: Levante-EMV

1 comentari:

Escriu el teu comentari