Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 14 d’abril de 2017

La Generalitat retira a joves amb paràlisi cerebral el transport per anar als centres de dia on els tracten


Les famílies, amb progenitors d'edat avançada o sense mitjans per dur-los per ells mateixos, demanen a la desesperada ajuda a les administracions.

Rosa Mari porta des de dilluns sense poder anar a «classe». Als seus 28 anys, la paràlisi cerebral que pateix l'obliga a dependre d'algú les 24 hores del dia i, per tant, necessita que una tercera persona la porti i la porti al Centre Infanta Elena d'Alacant, on rep tractament de dilluns a divendres . El seu pare, que és el principal suport de la família, no pot abandonar el seu treball d'autònom per dur-la; seva mare, que exerceix el paper de cuidadora, no tenen carnet ni mitjans per encarregar d'aquesta missió. Fins dilluns passat, era la Generalitat qui li subministrava un mitjà de transport. Però les retallades, «feliços retallades», també s'han acarnissat amb aquesta jove i amb altres tres en la mateixa situació que també resideixen a Benidorm: Jordi, Karmele i Alba.

Els quatre xavals tenen reconegut un grau de discapacitat d'entre el 75 i el 89% i ara, en tots els casos, consideren que les administracions els han deixat «tirats». La conselleria de Sanitat ha decidit retirar-los el transport que els facilitava el trasllat als seus centres de dia: a tres fins al Infanta Elena ia un quart al de Sant Rafael, tots dos a Alacant, als quals acudeixen perquè a Benidorm no hi ha cap centre adequat a les necessitats que requereixen a causa del grau de la seva malaltia.

Els viatges els feien ocupant un seient en les ambulàncies del servei de transport no assistit (TNA) que desplacen diàriament a nombrosos malalts a centres hospitalaris de la Comunitat. «No tenien un autobús especial, ni una ambulància especial, ni cap servei que se'ls prestés a ells com una cosa extraordinària. Es aprofitaven els viatges que ja fan aquestes ambulàncies a Alacant per portar també als nostres fills », aclareixen les mares, que afirmen no entendre« què s'estalvia la Generalitat retirant les places, quan les ambulàncies segueixen anant i venint a Alacant com sempre ».

3 comentaris:

  1. #RescatemPersones, volem un #TracteJust

    ResponElimina
  2. #SalvemPersonesTripartit #TripartitRuina

    ResponElimina
  3. Aixo de rescatar persones ara ja no fa falta! que s apanyen

    ResponElimina

Escriu el teu comentari