Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 19 d’abril de 2017

Tavernes, entre els set ajuntaments que són denunciats per penjar banderes republicanes

Bandera Republicana penjada el 14 d'abril a l'Ajuntament de Tavernes.

L'Advocacia de l'Estat ha interposat recursos contenciosos administratius contra altres set ajuntaments de la Comunitat Valenciana per "exhibir la bandera republicana i mantenir-la en la seu consistorial", després de fer el mateix la setmana passada contra els de Silla i Sagunt.

Segons ha informat la Delegació del Govern, la denúncia s'ha interposat contra els consistoris de Tavernes de la Valldigna, Paiporta, Xeraco, Barxeta, Bunyol, Benifaió i Algemesí, que van desplegar aquestes ensenyes en el marc de la commemoració del 86 aniversari de la proclamació de la II República.

En els escrits de denúncia es recorda que la Delegació del Govern va remetre a diferents ajuntaments el dilluns de la setmana passada un comunicat en què els recordava la normativa que regula l'ús de la bandera d'Espanya i el d'altres banderes i ensenyes.

L'Advocacia de l'Estat considera que la decisió de penjar la bandera republicana no és ajustada a dret per vulneració de l'article 4 de la Constitució Espanyola i d'altres de l'esmentada llei que regula l'ús de la bandera espanyola.

En conseqüència, es considera que els set consistoris han vulnerat la legalitat en permetre i mantenir la col·locació a l'edifici d'una bandera (la republicana) que no té la consideració de bandera oficial de l'Estat espanyol.

La utilització d'aquesta ensenya, en opinió de l'Advocacia "vulnera el principi de neutralitat i objectivitat que ha de regir tota activitat d'una administració pública, especialment si tenim en compte que, en aquest cas, s'utilitza un edifici per exhibir una bandera que reflecteix una ideologia que xoca amb el que estableix la Constitució ".

La quantia d'aquest plet no es determina, si bé es reclama la suspensió cautelar de l'acte administratiu recorregut, és a dir, la col·locació de l'esmentada bandera. 

Font: EFE

6 comentaris:

 1. Quina vergonya tindre un Ajuntament denunciat.

  ResponElimina
 2. Vergpnyos ser la imatge dels Ajuntament infractors de la llei.

  ResponElimina
 3. Jo no veig tant de mal... La gent pensa que la bandera republicana és com una bandera independentista i no és així, no te res a vore amb el patriotisme, per a res. Realment si es fera la republica no cambiaría absolutament res, sols cambiaría el panorama per a una familiae n concret, la reial, que ja veus tú quina manera de xuplar del pot, i demunt caso Noos i demés...

  ResponElimina
  Respostes
  1. El mal és incumplir la llei. Posar eixa bandera obri la porta a posar altres

   Elimina
  2. Si vivirem a una Republica estaria posada. Però no vivim a una Republica i no podem penjar el que vullgam a un edifici públic. A casa la que es vullga. Però no a lAjuntament

   Elimina
  3. No incumplix la llei, això seria il·legal (com casi tot el que fa el PP). Que el ministre vullga fer aparentar il·legalitat, bé. El PP no sap fer res mes que furtar i fer propaganda. De ahí que ens ho vullgau fer creure a base de repetir-vos... Ho senc, no som imbecils. Encara ningú ha posat't ni mitja paraula de la suposada llei que prohibix això. Això si, no vos preocupa més veneçuela?

   Elimina

Escriu el teu comentari