Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 14 de maig de 2017

Centenars de llises apareixen mortes al llac de la Goleta de Tavernes de la Valldigna


Centenars de peixos han aparegut morts al Llac de la Platja de la Goleta de Tavernes de la Valldigna. Des de divendres, el degoteig de cadàvers de llises que apareixen a la superfície d'aquest estany és constant. Exemplars de grans dimensions i grans quantitats d'alevins han aparegut surant en aquesta zona humida situada en ple nucli urbà de la costa vallera.

La mort dels peixos contrasta amb la vitalitat de les aus que viuen en aquest llac. Mentre els peixos donen glopades esperant una mort propera, les cries d'ànecs de coll verd segueixen els passos dels seus mares per aprendre a desenvolupar-se en aquest estany que un cop més és el marc d'una tragèdia ambiental.

No és la primera vegada que es dóna una mortaldat en aquesta zona. En anys anteriors van morir milers de peixos. Fins i tot hi va haver morts d'ànecs, uns anys per pesticida i altres per un brot epidèmic.

Fa uns mesos es van acabar les obres de regeneració de l'estany de la Goleta. Una inversió del consistori valler de més de 100.000 euros. El matí de dissabte, les fonts que havien de desguassar al llac estaven parades, seques i molt descuidades malgrat que es van posar en funcionament pocs mesos enrere.

Encara no s'ha donat una versió oficial sobre les causes de la mortaldat de llises. Els animals morts no presenten mossegades, ni cap tipus d'anomalies. Els animals pugen a la superfície, boquean panxa enlaire i acaben morint.

La mortaldat no ha afectat les oques ni els ànecs de l'estany. Tampoc als crancs americans que habiten en massa aquest llac. Solament les llises han estat les afectades per aquest nou capítol de mort a la Goleta.

1 comentari:

  1. Abandono total. Altra mostra de falta de mateniment i de cuidao de instalacions per part de Compromís.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari