Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 25 de maig de 2017

El Servei d'Atenció a la Infància de Tavernes porta onze mesos tancat

L'oposició critica a l'executiu per la falta de suport a les famílies de Tavernes i el govern espera que aquesta unitat la reòbriga la Mancomunitat.
Partits a l'oposició de Tavernes de la Valldigna critiquen el govern local, de Compromís, per tenir tancat el SEAFI, Servei Especialitzat d'Atenció a la Família i Infància, en aquesta localitat durant onze mesos.

Tant el PP com el PSPV han criticat la manera de procedir l'executiu nacionalista a l'hora de gestionar aquest servei d'atenció especialitzada a famílies. Tot i que cada partit ha formulat les seves crítiques per separat, les dues coincideixen a lamentar que aquest servei s'haja vist minvat des de fa mesos, perjudicant així a les més de cent famílies que prestava atenció.

Des del govern es reconeixia que l'atenció no ha arribat a totes les famílies, però es defensaven argumentant que les funcions del SEAFI van ser assumides per l'equip base de Serveis Socials per a prestar una atenció bàsica a les famílies després que deixés de funcionar aquest servei .

empresa privada

La regidora de Serveis Socials, Noelia Alberola, apuntava que el SEAFI havia deixat de prestar-se mitjançant una empresa privada «i la idea és que aquest servei es municipalice i es preste mitjançant la Mancomunitat de Municipis de la Safor».
Alberola acceptava que s'havia retardat la posada en marxa del SEAFI a l'estar realitzant-encara la selecció de personal des de l'ens mancomunal.

L'executiu indicava que Tavernes no havia perdut la subvenció per donar aquest servei i que es prestarà amb un psicòleg a jornada completa i una treballadora social a mitja jornada.

Aquesta visió de l'executiu no la comparteixen des de l'oposició. La polèmica del SEAFI ve de llarg i en el passat ple va tornar a eixir a la palestra. El regidor del PP Salvador Sansaloni assenyalava que des de fa onze mesos que no està operatiu aquest servei després que acabara la contracta amb l'empresa que oferia aquesta prestació.

El regidor lamentava que encara no estiguera definida la borsa de treballadors de la Mancomunitat per reprendre l'activitat del SEAFI a Tavernes: «Les famílies que acudien al servei del SEAFI ens veuen pel carrer i ens diuen que no reben atenció. No es pot entendre que desenes de famílies hagin quedades desemparades en aquest sentit ».

Des del PSPV, el portaveu Víctor Borràs també lamentava la deficient gestió que, al seu parer, havia realitzat l'executiu de Compromís en cessar un servei sense tenir preparat el relleu del mateix, perjudicant així a les famílies ateses. Per Borràs havia faltat previsió i capacitat de gestió.

prestació econòmica

Des de fa diversos anys i fins fa 11 mesos, el servei el prestava una empresa privada que rebia una contraprestació econòmica pels seus serveis.

L'adjudicació canvi i l'executiu va decidir municipalitzar aquest servei a l'espera que passe a oferir-se des de la Mancomunitat. S'està a l'espera que se seleccione el personal que reprendrà l'activitat del SEAFI que com a tal ha deixat de prestar-se durant els últims mesos de la mateixa manera que es feia.

Font: las provincias
http://www.lasprovincias.es/safor/201705/25/servicio-atencion-infancia-tavernes-20170524234354-v.html

4 comentaris:

 1. Segur que esta noticia NO la trau Valldigna Radio.

  ResponElimina
 2. Estes noticies son les que deu traure Valldigna Radio. En que pensa la gent d este poble? Com uns politics poden fer el que es passe per... Aco es inadmissible!!

  ResponElimina
 3. Crec que si que ho han dit, aixo si, no ho han dit com al diari LP

  ResponElimina
 4. Creo que en la radio ya no leen la noticias de los diarios. Asi y todo si que lo han dicho pero no como aparece en este diario.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari