Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 13 de maig de 2017

Els col·legis estudien passar a privades les aules que perden el batxiller concertat

Hem vist a la premsa que els col·legis estudien passar a privades les aules que perden del batxiller concertat
La mensualitat de l'ensenyament rondaria els 300 euros i es necessitaria un mínim de 25 alumnes
Gran part dels 24 col·legis als quals la Conselleria d'Educació no ha renovat el concert d'algunes de les seves aules de 1r de Batxillerat per al proper curs 2017-18 estudien mantenir com privades aquestes unitats. Aquest curs hi ha 408 aules de 1r i 2n de Batxillerat concertas en aproximadament 300 col·legis privats de la Comunitat Valenciana que formen en aquesta etapa a 13.900 joves.

La proposta provisional del departament del conseller Vicent Marzà, sobre la base de la planificació educativa de la demanda que no poden atendre els instituts públics, és de no renovar en aquesta etapa no obligatòria dels concerts de 30 aules de primer curs, el 15% de les 204 d'aquest nivell. La resta de col·legis mantindrà el concert en aquesta etapa durant quatre cursos. La reducció dels concerts afecta 24 centres privats, 7 dels quals no ho conservaran en cap de les seves línies de Batxillerat.

«Dependrà de la demanda»

Entre les escoles que estudien mantenir en règim privat les aules de Batxillerat que han perdut el concert la idea primera és mantenir la unitat que ens han retirat el concert com privada, encara que això dependrà de si es manté la demanda de les famílies, ja que si no hi ha un mínim de 20 o 25 alumnes és inviable assumir el cost del professorat» .

L'alternativa és l'acomiadament del professorat les nòmines abona la conselleria en pagament delegat, o la reducció d'hores amb la consegüent minva salarial. Si es manté l'aula com privada, els docents cobrarien del Consell les hores que s'imparteixen a les unitats concertades i del centre la resta.

Si el col·legi aposta per mantenir com privada la unitat de Batxillerat perduda mentre conserva les concertades, s'obriria un escenari insòlit davant la dificultat de determinar quins alumnes van a anar a les aules subvencionades.

Font: levante-emv
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari