Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 24 de maig de 2017

La pressió dels pares frena la supressió del gabinet pedagògic escolar a Tavernes

Hem vist a la premsa que el consistori valler pretenia eliminar el servei de la Mancomunitat a favor de la conselleria per estalviar 110.000 euros que costa aquest servei, però el govern de Jordi Juan ha tirat marxa enrere, després de la pressió dels pares dels alumnes.

El govern de Compromís anunciava la retallada educativa i ho va portar a comissió. Els pares per xarxes socials i missatges van manifestar el seu malesar. L'executiu de Compromís havia portat a comissió la seva idea d'eliminar el servei psicopedagògic a les escoles vallers. 

El govern de Jordi Juan volia imposar una retallada en un servei que busca reforçar a aquells alumnes que poden presentar certes peculiaritats en l'aprenentatge o la conducta. Jordi Juan és d'esquerres? Tan que comulga contra les retallades i ell que fa?

Després de totes les queixes el govern valler va anul·lar la decisió adoptada i va anunciar el manteniment del servei ofert pel gabinet psicopedagog. La regidora d'Educació, Bea Ferreres va assenyalar que la decisió "no es tracta si es treu o no el gabinet, sinó si es deixa de prestar mitjançant la Mancomunitat o l'assumeix el SPE que és un programa especial de la conselleria» . L'edil nacionalista va afegir: «entenem que és una competència de la conselleria. Vam fer una comissió en la qual dictaminem a favor de derivar el servei a l'administració autonòmica, però al final deixarem el gabinet com estava i dimarts que ve farem una comissió per revocar el dictamen del dilluns ».

Crítiques de l'oposició

Des del PP, el seu portaveu Eva Palomares, ha criticat l'intent de l'executiu que presideix Jordi Juan. «Anaven a treure tots els serveis que van associats a un psicòleg en el centre d'infantil i primària i deixar de prestar els serveis bàsics que s'ofereixen amb l'escolarització i el seguiment del menor en el seu desenvolupament escolar».

Una mesura amb la qual segons el PP, «Compromís es carregava de cop i volta un servei que es porta prestant des de fa 30 anys i que permet fer el seguiment i derivar a especialistes a nens amb alguna dificultat en l'aprenentatge o algun tipus de problema d'una altra índole ».

Per la popular, «cada vegada paguem més impostos i al nostre govern se li ocorren idees perquè perdem servei. Idees absurdes i injustes com aquesta ». Finalment, dilluns no hi haurà ple municipal i per ara no es produiran canvis en el gabinet.

La mesura va causar gran rebuig en el si dels col·legis públics i també concertats de la localitat vallera, que es veurien privats de la presència d'un psicòleg en els seus centres de forma continuada.

Font: las provincias

1 comentari:

  1. Sort que ens vaem enterar de les intencions de Compromís. Hem de lluitar perque no ens lleven més serveis. Cada any més IBI pero menys serveis.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari