Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 24 de maig de 2017

Malestar a Tavernes davant la reaparició de paneroles i plagues de mosquits


El malestar entre els veïns de Tavernes de la Valldigna ha tornat davant la reaparició de plagues de mosquits i d'altres bestioles, com paneroles en diverses zones de la ciutat. La localitat ha experimentat un repunt de diverses plagues que en els últims mesos han afectat a diferents parts del municipi.

Amb l'augment de les temperatures, insectes com els mosquits o les paneroles s'han fet encara més presents a la Vall. Durant l'hivern, diversos punts de la ciutat vallera es van veure afectats per plagues de mosquits, rosegadors, paneroles i fins i tot pugons, que afectaven zones enjardinades del Passeig Colon.

Estos dies, són molts els veïns que han patit un repunt en la presència de mosquits i les paneroles tornen a veure per les voreres de certes zones de la Vall, davant el desconcert dels residents.


Veïns d'Els Sequers ja han patit els primers atacs dels mosquits. La picada d'estos insectes genera grans inflors i un fort picor.

Un major nombre de mosquits s'aprecia també en el sector de la travessia vallera a l'altura de la Casa de la Cultura. «Durant tot l'hivern hem tingut molts mosquits, però amb l'augment de la calor encara hi ha més encara», va indicar un veí de la zona.

El mateix resident comenta: «Dimecres al matí, passejant al meu gos, vaig passar per la vorera de la Casa de la Cultura i vaig haver de sortir corrents de la quantitat de mosquits que hi havia».

Picades d'insectes

Segons comentaven els veïns de l'àrea de la Casa de la Cultura, es tracta de «mosquits de grans dimensions i que en picar provoquen reaccions considerables que duren diversos dies generant molt coïssor», de manera que cal acudir, en ocasions, als centres de salut.

Les paneroles són altres dels insectes que generen molèsties. No és estrany veure-les ja a la nit a les voreres de carrers tan cèntrics com el Carrer Major.

Des del consistori s'ha seguit el tractament de fumigació previst per evitar aquestes plagues, però durant els últims mesos hi ha hagut importants reaparicions d'estes bestioles, que han ocasionat queixes veïnals.

Si durant l'hivern la presència d'insectes ha estat constants en certes zones de la Vall, és d'esperar que esta augmente amb l'arribada de l'estiu.

2 comentaris:

  1. Lo de este any es una exageració. Hi ha barbaritats de bixos.

    ResponElimina
  2. Compreu alfabega per a la mosca y el mosquit el remei de tota la vida

    ResponElimina

Escriu el teu comentari