Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 8 de maig de 2017

Manifestació per la llibertat educativa


Pares, alumnes i professors s'han manifestat pel centre de València amb el lema 'Per la llibertat en ensenyament'.

Una manifestació de més de 30.000 persones abillades amb camises i samarretes blanques va omplir els carrers del centre de València per denunciar la supressió de concerts en primer de Batxillerat a la Comunitat Valenciana i advertir a la Generalitat del "trastorn" que suposa per a les famílies.

Baix el lema comú 'Per la llibertat d'ensenyament', la marea de pares, alumnes i professors tenyiren de blanc València amb xiulets, tambors i fotografies del revés del conseller d'Educació, Vicent Marzà, amb el missatge 'Marzà, repressor de la concertada'.

Les protestes quedaren plasmades en pancartes com 'No a cop de decret, sí a l'elecció', 'Ni ideologia de gènere ni llengua ni districte ni supressió de concerts. Contra la imposició, llibertat d'educació ',' Jo preferisc una educació concertada i religiosa 'o' El meu futur el trie jo '.

Amb estos lemes, les associacions que donen suport a la reivindicació volen posar en relleu el "perill" que suposa per a pares i professors la supressió d'aules a Batxiller en centres "amb acreditada demanda social" i mostrar que seguiran la lluita "contra vent i marea" .

La plataforma Llibertat d'Ensenyament denuncia que el decret de concerts educatius en l'etapa de Batxillerat aprovat pel Consell tancarà un total de 31 unitats de Batxillerat. Això afectarà 25 col·legis, 6.770 famílies, 8.125 alumnes i 124 professors, i consideren que "és el principi per exterminar la concertada" a la Comunitat Valenciana.8 comentaris:

 1. 30000 persones? Es que en cap de setamana els PPeperos vegueu doble o que? O triple? Qui vullga ensenyament privat, disgregador, classicista, que fomenta la desigualtat, homòfob, sexista i basat en mentires com la religió.... QUE S'HO PAGUE DE LA SEUA BUTXACA.

  ResponElimina
  Respostes
  1. 30.000 / 3 = 10.000 persones. Algo tindran que dir 10.000 persones manifestant-se, no? Compromís no escolta a la gent? Ara teniu l'oportunitat. Ojo! Dic escoltar-los, que de segur que no feu ni això.

   Elimina
  2. 10000 persones? 10000 persones van a triar en que ens gastem els diners tots els demes? Sou millors que el altres o que? Qui vullga misa, que se la pague. VISCA LA EDUCACIÓ PÚBLICA. Qui vullga concertaeta que se la pague.

   Elimina
 2. Com vec que continueu contant (visca l'educació privada), i que vos està costant per això de contar de quatre en quatre... Vos deixe algo per a llegir, per a que no vos aburriu...

  http://www.eldiario.es/cv/concertada-personas-asistencia-manifestacion-libertad_0_518998447.html

  ResponElimina
 3. Perdone voste, jo en els meus diners pague els impostos i per tant i com a Espanyol tinc dret a tríar l educacio dels meus fills aixi que, no han de vindrer uns naciónalistes a dir-me el que he de fer en els meus diners, aixo ha d estar clar! La educacio concertada a mes costa menys diners que la pública, sols es un tema nacionaliste que volen inculcal-nos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Continua diguent les mentires que vullgues, lo privat SEMPRE ÉS MÉS CAR QUE LO PÚBLIC (ahí tens el hospital d'Alzira)... I no, pot ser tingues dret (com tots, ni mes ni menys) però si pases de l'escola pública del teu barri sols per motius ideologics, religiosos o dogmàtics, per mi perfecte. Però t'ho pagues tú. Entens? Si no, ten vas a madrit i els plores als corruptes del PPSOEC's... IGNORANT.

   Elimina
 4. Cuanta animalada dius. Cadascú es lliure de triar el que crega millor per els seus fills, inclós la educació escolar.

  La diversitat, en tots els camps, inclos les teues, enriqueixen.

  Tal volta sigues mestre de la pública, i lo que realment tens es por..... si por de perdre la feina, per que careixes de la professionalitat i motivació que si hi ha en les concertades.

  Perque no díus que un mestre de la privada, per eixemple cobra menys, que un de la pública?.

  En fi, les teues paraules son fruit del rencor, de la envega, del sectarisme i sobre tot.......de la por.


  ResponElimina
  Respostes
  1. Bueno, un treballador de la ETT tambe cobra menys, la resta s'ho queden els pirates de la ETT. NO VOL DIR QUE A LA LLARGA VAJA A IXIR MES BARAT. Demagogies a mi no, per favor.

   Elimina

Escriu el teu comentari