Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 15 de maig de 2017

Mónica Oltra incompleix la seua promesa de reforçar la tramitació del carnet de família nombrosa

Hem vist a la premsa que la Generalitat encara no ha incorporat als deu nous treballadors anunciats per la consellera i el retard és de vuit mesos

El passat 22 de febrer, la vicepresidenta Mónica Oltra anunciava un pla de xoc per intentar reduir les esperes que pateixen les famílies nombroses a l'hora de sol·licitar o renovar el carnet que les acredita com a tals. Aquests títols els permeten optar a una infinitat de descomptes, ajuts i bonificacions fiscals de les que han estat desproveïdes a causa de la demora en la tramitació que, en aquest moment, arribava als sis mesos.

La consellera, aquest dia, va explicar que aquest nou pla tindria una vigència de sis mesos i, entre altres mesures, incloïa la contractació de deu nous empleats públics interins que anaven a treballar a les direccions territorials de València, Castelló i Alacant. No obstant això, gairebé tres mesos després d'aquest anunci, les esmentades incorporacions encara no s'han dut a terme i l'espera de les famílies per obtenir el carnet ha crescut fins als vuit mesos.

Ès una necessitat urgent

Sobre això, la presidenta de la federació, Celia Chavero, va assenyalar que «després d'un temps d'espera des que es va llançar el pla de xoc, des Fanucova hem tornat a posar damunt de la taula la necessitat urgent de posar una solució real per acabar amb els retards que tant estan perjudicant a les famílies nombroses de la província de València, ja que actualment deixen de poder accedir a les bonificacions durant vuit mesos, cosa que és totalment injust i, en determinats moments, clau per les seves economies, com és el cas de la campanya de la Renda o les matriculacions en universitats o col·legis ».

Una altra de les mesures anunciades per Oltra va ser la de crear un títol temporal que permetera a les famílies gaudir dels avantatges que preveu la normativa mentre es tramitava la renovació del seu títol (des del 7 de març s'han tramitat 393). No obstant això, la vigència d'aquest carnet provisional únicament és de tres mesos, mentre que l'espera arriba els vuit, per aquest motiu les famílies han de decidir en quin període volen gaudir d'aquest títol temporal. Per tractar de solucionar-ho, des de la conselleria van indicar que «s'està estudiant jurídicament la possibilitat que el títol temporal es puga tornar a sol·licitar en el cas que persistesca l'alta demanda», és a dir, quan expiren els tres mesos de validesa les famílies hauran de tornar a demanar el carnet temporal si no han rebut encara el definitiu. Per Chavero, aquesta ha de ser una «solució transitòria», ja que «el que cal fer és posar tots els mitjans perquè l'administració funcione i no perjudique les economies de les famílies».3 comentaris:

 1. Molt mal Mónica Oltra,ara be parlem mes del poble que falta fa

  ResponElimina
 2. La policía local en peu de guerra
  La contribució urbana pujant
  El poble brut i abandonat
  La gent sense faena
  El alcalde ausent
  La platja abandonada
  La piscina tancada

  En dona la sensacio que este govern de Compromis poden estar tranquils en una oposicio que no sap o no pot traure mes punta a estos i altres temes polemics


  ResponElimina
 3. Jo m'he enterat de tots els temes que dius i molts altres gracies a les denuncies del PP.
  Al PSOE i a EU no els he vist fer res. Pareix que no estiguen a l'ajuntament.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari