Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 3 de maig de 2017

Perdem la tradició de la creu de maig

Com era costum per aquestes dates, la creu de l'entrada del poble s'ornamentava amb flors. 
Per què enguany no s'ha fet? Per què s'ha perdut aquesta tradició al nostre poble? Serà perquè festeja el cult a la creu i es tracta d'una celebració catòlica? Serà perquè l'actual govern de Compromís li dóna igual fomentar aquest tipus de celebracions i prefereix commemorar repúbliques amb banderes que no corresponen amb la legalitat?
Doncs res, anem perdent les tradicions del nostre poble amb un somriure.

8 comentaris:

 1. Serà perque vivim en un estat laic? Pujar a les creus es de bades, qui vullga esglesia que se la pague. #nomosfareubeatos

  ResponElimina
 2. Que, censura que te censura... Vivim en un estat laic, pero molt que als pseudomadrilenyos peperos vos moleste. Per a ser el partit que mes ha destrossat la nostra llengua parleu massa de tradicions. Però és normal, heu furtat als valencians, heu furtat als dependents, heu furtat als damnificats del terratremol d'Haití... Poca vergonya és lo que teniu. I el claustre del monestir que? Continuem sense parlar ni saber res eh?

  ResponElimina
 3. Al Cotorrero no le ha gustado nunca la montaña, y mucho menos las flores, por eso que no haya insistido dentro de su casa en que adornen la Cruz de la entrada al pueblo, y no se ha preocupado tampoco de una tradición de subir a las cruces.
  Si que insiste en que vayan a las procesiones y luzcan el cirio que paga el pueblo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tu eres com el imbecil de Alvaro Ojeda. Que no soc Colón, QUE SOC ATEO. I vullc i vaig mes a la muntanya que tots els peperos del poble junts. Menos quan la muntanya l'han cremada i toca recalificar, ahi si que hi ha mes peperos. #nomosfareubeatos #nomosfareucastellans

   Elimina
 4. A l anonim de les 13:21, per favor, un poc mes d educacio i respete! Aixo de poca vergonya la tindra voste, voste que no respeta res mes que el que a voste i els seus li ve en gana. Els peperos que diu voste no han destrocat ninguna llengua el que passa es que son demócrates i respeten qué primer que res son espanyols avanc de ser valencians. A voste el que li molesta es que no siguen catalans com vostes, aixi que els únics
  que destrocen la llengua son, vostes! Els peperos que diu voste, no sols parlen de tradiccions sino que la conserven, una manera de respetar als nostres avantpassats, cosa que vostes acabaríen en totes les tradiccions. Els peperos con voste diu, no hem furtat a ningu, qui furta es la persona, o es que vol dir que si te un fill lladre voste tambe es lladre? En fi, si volen que es respeten, un poc mes de respete compromiseros!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Em sangren les retines de llegir com escrius eixa llengua que tan defens. Per si no ho has notat el sangrat es real, el reconeixer el teu amor pel valencià pur sarcasme. Primer et dic que soc valencià, no madrilenyo com tú. Respon: Qui ha enveninat i intentat minimitzar el valencià? Qui ha concurrit a eleccions municipals, autonomiques i estatals havent-se financiat il·legalment? Qui fusilava per a imposar tradicions? Si un fill meu es un lladre i jo visc d'ell, sí, jo també soc un lladre. Ja vec que per a vostes son tot qüestions de familia. #ppmafia

   Elimina
  2. "Em sangren les retines de llegir com escrius eixa llengua que tan defens".

   Brutal, "el mort li diu al degollat". Si crítica l'escriptura, faça el favor d'escriure correctament i sense faltes d'ortografia.

   Hi ha molta màfia, malauradament. Sona a tòpic, però qui la faça que la pague. Siga del color que siga. Haurien de mirar-se l'esqueneta i utilitzar la mateixa vara de mesurar en tots els casos.

   #CompromísMàfia

   Compromís = Feixistes (3. adj. Excessivament autoritaris.)

   http://i68.tinypic.com/2qkl4dj.jpg

   Elimina
 5. Pero, voste de que va? Jo Soc Valencia i ven Valencia aixi que, Mes respete i deixem estar de mafia que sempre parla qui ha de callar.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari