Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 23 de maig de 2017

Una empresa acusa el govern de Tavernes de mantenir obert un magatzem sense llicència

L'alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, va estar declarant el matí del dilluns als Jutjats de Sueca després que un veí de la localitat denunciés una possible inactivitat municipal per clausurar una peladora situada al terme municipal.

El primer edil va assenyalar a LAS PROVINCIAS que havia acudit al jutjat citat davant una denúncia d'un veí que mantenia que s'hauria d'haver clausurat 1 peladora i encara seguia mantenint la seva activitat.

Juan afirmava que l'Ajuntament sí que havia actuat «es va tramitar l'expedient de clausura i es va resoldre ordenant a la Policia Local el tancament de les instal·lacions. La policia va acudir i els propietaris de la peladora es van negar a tancar-la. En haver aliments peribles en les instal·lacions i gent dins, la Policia Local no va poder clausurar les dependències ».


L'alcalde segueix explicant que el consistori va informar dels fets al jutjat del contenciós administratiu demanant empara per fer una actuació de força amb el coneixement de la fiscalia «l'Ajuntament no ha incorregut en cap inactivitat, i l'expedient es va tramitar de forma molt ràpida », postil·lava Juan.

El primer edil va assenyalar que el consistori va remetre la informació al jutjat per determinar el funcionari i accions de força que cal seguir per tal de que en breu es procedeixi al tancament de les instal·lacions. Pel que ha pogut saber aquest rotatiu, en el dia d'ahir les instal·lacions de la peladora afectada seguien en funcionament. El denunciant va iniciar este procés mesos enrere amb diverses reclamacions administratives que en no ser ateses van acabar als jutjats.

Les peladores són negocis perfectament legals si compten amb els permisos. El seu negoci consisteix en la compra de fruita, majorment cítrics, per vendre-la en mercats secundaris d'elaboració de sucs, productes elaborats i altres.

La fruita que adquireixen aquests comerços és bona, només que pot tenir petites tares com a conseqüència de calamarsa o altres factors, i per tant no tenen cabuda en els magatzems que manen la fruita de forma directa al sector alimentari per ser consumida de forma directa per el comprador final.

1 comentari:

  1. En tota la temporada de la taronja no han pogut tancarla?? No se si el jutje s'ho creurà.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari