Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 7 de juny de 2017

Compromís vota NO a la Comissió d'investigació sobre la policia de Tavernes

Hem vist a la premsa que en el últim plenari, Jordi Juan i el seu govern no fan cas a l'oposició i descarten una comissió d'investigació sobre la policia.

L'alcalde descriu de «poca vergonya» la petició del PP d'estudiar la situació del cos, en el qual hi ha cinc agents de baixa psicològica.

L'executiu de Tavernes, que presideix Jordi Juan, no ha accedit a la petició del Partit Popular per crear una comissió que investigue la situació que actualment es viu al si de la Policia Local de Tavernes. Els populars van sol·licitar en el ple que es creés una comissió específica per analitzar la situació del cos policial, ja que segons la seva opinió, es donaven circumstàncies que donaven a entendre possibles irregularitats en el si de la policia.

La proposta no va prosperar. La majoria absoluta de Compromís i el vot d'EU van donar l'esquena a la moció popular, que sí que va comptar amb el suport del PSPV. Eva Palomares, portaveu del PP, argumentava que s'estaven produint ordres de servei sense coherència, un increment de denúncies contra el consistori, possibles tractes vexatòries per part de la intendència a agents, un augment dels expedients disciplinaris i de les baixes psicològiques, 1 increment del nombre d'agents desplaçats, possibles abusos dels recursos municipals, escassa presència policial, increment de comandaments i possibles favoritismes.

Palomares va afegir que a l'oposició se li donava informació «esbiaixada i incompleta», i que no podien fiscalitzar temes com l'ús de vehicles municipals per a possibles desplaçaments personals.

Víctor Borràs, del PSPV, ha indicat que la comissió podria aportar «transparència i diàleg» per solucionar els possibles problemes, mentre que Eduardo Bononad d'EU ha apuntat que estava a favor que s'analitzés el que passava a la policia però sense crear una comissió específica, sinó usant les actuals.

La proposta del PP no va convèncer a Compromís que es va negar en rotund a crear aquesta comissió investigadora. L'edil de Seguretat Ciutadana, Llum Sansaloni, ha afirmat que estava sorpresa pel contingut i la forma de la proposta popular: «Hi ha coses de jutjat de guàrdia i no han aconsellat bé al PP».

Joan va arribar a pujar el to i qualificar de «poca vergonya» la sol·licitud de la comissió. El primer edil ha indicat que els populars no havien fet preguntes en les comissions durant aquesta legislatura en matèria policia «ja hi ha comissions reglades per a l'activitat de l'Ajuntament i aquest és el fòrum adequat per a preguntar».

Tant Sansaloni com Juan van negar que hi hagués abusos o arbitrarietats i asseguraven que el problema amb la Policia Local es remunta des de sempre i en diverses poblacions. Joan va demanar a l'oposició que parlés amb l'Intendent si tenien algun dubte. La moció no va prosperar. En el ple es va indicar que hi havia vuit agents per baixa psicològica, cinc desplaçats tres mesos i una excedència. Des del govern, Sansaloni ha assenyalat que hi havia cinc expedients disciplinaris resolts a l'espera de ser comunicats als agents afectats.

Font: las provincias

5 comentaris:

 1. Volen desviar l'atenció buarlant-se de la policia i de la gent del poble. Vosté mateixa.

  ResponElimina
 2. Home, el que no te trellat es crear vint-mil comissions. Al final hi hauran més comissions que policies.


  El concejal de EU ho ha dit ben clar:

  "Eduardo Bononad d'EU ha apuntat que estava a favor que s'analitzés el que passava a la policia però sense crear una comissió específica, sinó usant les actuals."

  ResponElimina
  Respostes
  1. A vore espabilat en quina comisió de les 4 regulars de l'Ajuntament es pot cridar testimonis per contar les seues versions? Una comisió no vol dir cobrar-la!! I una comisió per investigar irregularitats no és una comisió corrent. Els procediments són diferents!! Però no te n'adones que tant Eduardo com Compromís son lo mateix!! I si el jefe Jordi no vol que isga la veritat, el vasall d'EU agaxa el morro. Vergonyós la pantomima que monten!! Quin mamoneo! Que Compromís no et vol Eduardo!mai et posara de regidor del Govern! Deplorable per a mí votant d'EU!!ja podrien canviar de portaveu. No ens representa

   Elimina
  2. Eduarso Bononad va disimular molt bé. Tots sabem la veritat i la veritat del per què ha votat en contra.

   Elimina
 3. Molt ben dit l anonim de les 21:45, un mamoneo clarament es el que hi ha entre EU i Compromis . Él representant d EU, en lloc de regido podrían col.locar-lo com a portaveu del govern central, l únic que demana son asúmptes que pertanyen a l administración central, de temes d interés dels Vallers, rai de rai!,

  ResponElimina

Escriu el teu comentari