Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 23 de juny de 2017

La policia de Tavernes avorta a trets el robatori d'un camió que va tractar d'atropellar els agents

Font Levante-EMV

La patrulla va disparar a les rodes del vehicle i va aconseguir punxar una d'elles, malgrat la qual cosa el conductor va aconseguir fugir pel camp - 
La Guàrdia Civil va prendre ahir empremtes a la cabina i ha obert una investigació per intentar trobar el lladre

El que semblava el simple robatori d'un camió que anava a acabar quan es va abordar l'autor del mateix a l'interior de la cabina i arrencant el motor, es va convertir en un perillós cas que va acabar en tirs, persecució i fugida pels camps de taronges .

Va passar a Tavernes de la Valldigna la matinada de dimarts a dimecres. Al voltant de la 1 de la matinada, la Policia Local del municipi va rebre un avís que algú estava intentant apropiar-se d'un camió a l'aparcament habilitat per a aquest tipus de vehicles a l'avinguda Marjaletes, on s'instal·la l'acampada del Festivern. En arribar els agents al lloc, van trobar l'home «amb les mans a la massa», és a dir, amb el vehicle ja en marxa i a punt d'endur-se'l.

Els policies, però, no esperaven el que anava a succeir. Lluny d'acovardir-se, el conductor va començar a envestir contra el cotxe policial, que, malgrat tot, feia maniobres per acorralar i que no s'escapés. En un moment donat els agents van baixar del vehicle i van demanar a l'home que també fes el mateix del camió. Tampoc aquesta indicació va ser escoltada pel lladre que, en aquest cas va intentar atropellar els dos agents dirigint el camió de mida mitjana contra ells. En aquell moment, segons ha pogut saber aquest diari (Levante-EMV), els policies van treure la seva arma i van llançar tirs intimidatoris a l'aire i a les rodes, aconseguint donar a una d'elles, que va acabar destrossada.

Malgrat tot, el conductor va seguir envestint tant als agents com a cotxe patrulla, quan, en un moment donat, va sortir de l'aparcament saltant per una vorera i va emprendre fugida per la CV-50 cap a la N-332 en direcció a Gandia o València . De front arribava una patrulla de la Guàrdia Civil, que es va sumar a la persecució. El camió va arribar a una rotonda on va intentar ficar-se per un camí rural. Al se veire acorralat, va tornar a envestir contra els vehicles policials i va aconseguir trencar el cotxe de la Guàrdia Civil.

Finalment, el lladre, davant la impossibilitat de controlar bé la direcció del camió per la punxada d'una de les rodes davanteres, va abandonar el vehicle i va emprendre la fugida a peu pels camps de tarongers.


Investigación Oberta

Per tractar de trobar-lo, la Guàrdia Civil va utilitzar fins i tot càmeres tèrmiques que van rastrejar la zona per la qual el conductor havia escapat. Finalment, els agents no van aconseguir trobar-lo, de manera que la investigació continua oberta per localitzar-lo.

El camió va ser traslladat al dipòsit d'una empresa local de grues, on membres de la policia judicial i de l'equip d'investigació de la Guàrdia Civil de Tavernes el examinaven de forma exhaustiva tractant de buscar proves que permetessin donar amb l'autor de l'intent de robatori.

Els investigadors treballaven durant les primeres hores amb totes les hipòtesis, en tant que, a més de tractar de trobar l'autor, la clau estava a esbrinar l'ús que volia donar-li al vehicle. La forma tan agressiva d'actuar de l'home, que no es va aturar ni tot i ser apuntat amb l'arma dels agents ni sota els trets dels mateixos, va portar a la Guàrdia Civil a pensar que tenia intencions més greus, encara que fonts consultades van indicar que ahir tot feia pensar que es tractava d'un acte de delinqüència comuna, entre altres aspectes perquè hi ha hagut altres robatoris de camions a la zona a càrrec de bandes de països de l'est d'Europa i la descripció que té l'individu d'aquest cas respon a aquests mateixos trets.

1 comentari:

  1. Gràcies al veïns que donaren el avís a la policia local, i estos es portaren com autèntics professionals, segurament abortant,alguna altra missió més perrillisa. Una persona que roba un camió,no s'espolsa a tirs sols per això. La gent ja sap que no tan sols posen multes,i que no acudia ningún cotxe de policia, per que segur, no tenien més efectius al carrer.Cosa que no es normal. Un cotxe patrulla per el poble i la platja, ja comença la época estival. Tendriem que preguntar a qui corresponga el per què. I si ja a donat per fer hores als seus hòmens de companyia O confiansa. Els que no denuncien les situacions precàries en les que treballen.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari