Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 26 de juny de 2017

Tolerància zero a Tavernes contra qui se salta les ordenances

La Policia Local ha imposat en una setmana més de 80 multes a veïns per portar als seus gossos sense lligar, incomplir l'horari de baixar les escombraries o deixar trastos al carrer els dies no assenyalats


S'ha acabat actuar sol de paraula. La Policia Local de Tavernes de la Valldigna ha passat dels avisos als fets i ha començat a aplicar rigorosament les ordenances municipals que regulen la convivència en la localitat.

L'ordre per a este canvi d'actitud ha sorgit directament de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, dirigda per l'edil Llum Sansaloni, davant l'allau de queixes que venia rebent en els últims mesos per la brutícia dels carrers, la presència de gossos solts o els males olors que emanaven dels contenidors d'escombraries davant la l'abocament de deixalles fora de l'horari fixat.

Així, segons ha pogut saber este diari (Levante-EMV), la Policia Local ha cursat en només una setmana més de 80 sancions a veïns que incomplien alguna de les ordenances previstes. Entre les infraccions més comeses estan les de portar els seus gossos sense corretja, que és el comportament que més expedients ha rebut o deixar mobles vells i altres andròmines a la via pública els dies no habilitats per a això. També hi ha hagut sancions per a qui no recollia els excrements de les seves mascotes.

Segons fonts consultades per este diari, les actuacions s'han dut a terme dins de la filosofia de «tolerància zero» amb els que fan cas omís a les ordenances i després de molt temps en el qual els agents s'han dedicat a «avisar» o fer més pedagogia.

Un cop comprovat que esta pràctica no funciona i que de forma reiterada els veïns segueixen incomplint una vegada i una altra les normes bàsiques de convivència, l'ajuntament ha optat per fer el que marquen estos textos normatius.

En Tavernes, les escombraries no es pot dipositar en els contenidors fins a les 21 hores i fins a mitjanit. Tot el que siga fer-ho fora d'este horari està incomplint l'ordenança. En el cas dels animals de companyia, hi ha tres zones en el municipi en què els gossos poden anar sense corretja i en horaris concrets. Estes són la zona del «mur», en la 'falda' de la muntanya de les Creus, l'avinguda Corts Valencianes, és a dir, al costat del riu Vaca, i el gran parc caní que hi ha als Sequers, on, per cert, l'ajuntament ha instal·lat nous elements de diversió per als gossos.

Encara que des de l'ajuntament són conscients del impopular que resulta la mà dura de la multa contra els incomplidors, al seu torn estan convençuts que amb esta nova filosofia estan fent un gest amb els que s'esforcen a complir les ordenances i també donen resposta a aquells que de forma continuada mostren les seves queixes per les males pràctiques d'alguns dels seus conciutadans.

2 comentaris:

  1. Estan donant palo a la gent a base de multes.

    ResponElimina
  2. A la gent, incivica i sense respecte als demes.En pareix perfecte, ja era hora!!

    ResponElimina

Escriu el teu comentari