Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 19 de juliol de 2017

El Partit Popular està en contra d’abandonar el Fons Valencià per la Solidaritat

En el passat ple del mes de juliol el govern de Compromís va decidir abandonar el Fons Valencià per la Solidaritat. Esta entitat porta treballant en projectes en països en vies de desenvolupament, i entre altres, un dels seus objectius, és treballar per a sensibilitzar la societat valenciana, des de l’àmbit local, de les problemàtiques que patixen el països del Sud.

Salvador Sansaloni, regidor del Partit Popular.

Segons el regidor Salvador Sansaloni “veiem com de nou, el govern de Compromís classifica a les persones de primera i segona classe. En tot cas l’ajuda serà a les seues persones. Mentre veiem com Compromís en la Generalitat va de ruta pel món demanant solidaritat, ací el nostre alcalde retalla les ajudes a esta finalitat”. 

Entre altres projectes que realitza esta entitat, destaquem accions com els d’inserció laboral en països d’origen, potabilització de l’aigua, igualtat de gènere i projectes de sensibilització de la nostra societat. Cal destacar també que esta organització complix 25 anys i està nominada a l’Alta Distinció que atorga la Generalitat Valenciana. En el cas de Tavernes, s’han realitzat exposicions per a donar a conéixer a la nostra població la problemàtica que tenen en estos països.

Hem passat d’aportar més de 27.000 € a ONG’s que treballen en països en vies de desenvolupament, mentre governava el Partit Popular, a 6.000 € que es repartien amb 4.000 € a l’entitat Solidaritat amb el Tercer Món i 2.000 € al Fons Valencià de la Solidaritat. I ara, aprofitant la majoria que disposa Compromís a l’ajuntament, ha retallat estos 2.000 €. 

El regidor Sansaloni remarca que “no entenem la incoherència de Jordi Juan adoptant esta decisió unilateral. Tavernes sempre s’ha caracteritzat per tindre uns ciutadans solidaris amb les persones més necessitades. Amb estes polítiques Compromís demostra tindre una doble cara; mentre recibix als xiquets sahrauís, retalla les ajudes a estos països”.

D’altra banda el grup popular proposa al govern de Compromís que per a augmentar les partides a ONG no elimine les destinades a altres entitats amb la mateixa finalitat, i que lleve de les despeses com la seua abundant propaganda i evitar inversions innecessàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari