Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 15 de juliol de 2017

Tavernes deixa el Fons *Valencià per la Solidaritat


Tavernes de la Valldigna deixarà de realitzar aportacions al Fons Valencià per la Solidaritat. L'executiu local, de Compromís, ha preferit destinar els 2.000 euros que es destinava a aquest organisme a la oenegé de la ciutat Tavernes Solidaritat amb el Tercer Món.


Així es va aprovar en l'últim ple amb els únics vots favorables de Compromís i la negativa de l'oposició. Noelia Alberola, regidora de Serveis Socials, va declarar que des de la Vall no s'anava a deixar d'ajudar al Tercer Món, sinó que es pretén «centralitzar l'ajuda en la oenegé Tavernes Solidaritat amb el Tercer Món».

Alberola va assenyalar que esta entitat vallera és molt propera i que realitza una gran tasca en països tercermundistes oferint detallada informació dels projectes en els quals participa.

Des del PP, l'edil Salvador Sansaloni, va deixar clar que el seu grup s'oposaria a retirar l'ajuda al Fons Valencià per la Solidaritat: «Estem passant d'aportar en 2007 un total de 27.000 euros al Fons Valencià, a donar 2.000 euros mentre governa Compromís, i ara ens diuen que ens eixim».

Control d'associacions

El regidor va assegurar que el seu grup està a favor que s'ajude a la oenegé local, «però no d'eixir del Fons Valencià». Sansaloni va indicar que l'executiu nacionalista només s'adheria a entitats que podia controlar, i s'apartaven d'aquelles entitats en les quals no podien exercir un control. L'edil popular va apel·lar a l'alcalde, Jordi Juan, i li va acusar de dir que el seu «partit rescata persones, però en Tavernes s'ix del Fons Valencià».

Eduardo Bononad, d'Esquerra Unida, va destacar la tasca que realitza l'entitat supramunicipal i es va mostrar partidari de seguir participant en aquesta entitat «que realitza una gran tasca».

Resposta de Juan

El primer edil, Jordi Juan, es va defebdre recordant que el seu partit tenia a gent en la presó per malversar diners destinats a la solidaritat i va afegir que en Tavernes s'aportaven 27.000 euros però tenien un dèficit de 4'5 milions d'euros en el pressupost.

Fins a fa uns anys Tavernes participava activament en el Fons Valencià per la Solidaritat. Tècnics del consistori *vallero havien col·laborat directament en diversos projectes, i fins i tot la Vall, amb Juan al capdavant de l'alcaldia, va acollir en 2012, una exposició de projectes de cooperació d'aquesta entitat a tot el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari