Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 11 d’agost de 2017

Programació Sete Sóis et Sete Luas

Dimecres 12 de Juliol, 20.30 hores, Clot de la Font – Tavernes de la Valldigna  
JOSEP APARICIO, APA (València) : Flamencianes
Dijous 10 d’Agost, 20.00 hores, Ermita de Sant LlorençSIS VEUS PER AL POETA: concerto homenatge al poeta Vicent Andrés Estelles
Dimecres 9, dijous 10, divendres 11 d’AgostTALLER DE COCINA y EXPERIENCIA DE SABORES DE ISTRIA (en el día 11 de Agosto) con la participación del chef FILIP MATJAZ (Slovenia) – 3 hores diàries
Preparación para el público del Festival de un plato/tapa para una degustación antes del inicio de cada concierto.
Divendres 11 d’Agost – 22h30, Parc del Llac – Platja de la Goleta, Platja de TavernesAYWA (Marruecos/Llenguadoc-Rosselló – França)
Dissabte 12 d’Agost – 22h30, Parc del Llac – Platja de la Goleta, Platja de TavernesAGRICANTUS (Itàlia)
Diumenge 13 d’Agost –  22h30, Parc del Llac – Platja de la Goleta, Platja de TavernesBRAVA 7LUAS BAND (Cap Verd)
Dilluns 14 d’Agost –  22h30, Parc del Llac – Platja de la Goleta, Platja de TavernesRÃO KYAO (Portugal)


DIMECRES 12 DE JULIOL 20.30 HORES
EL CLOT DE LA FONT
JOSEP APARICIO, APA
FLAMENCIANES
(València)
Flamencianes és un espectacle innovador i fresc en què podem trobar la fusió de dues formes de cant tan paregudes com el flamenc i la música tradicional valenciana. En aquest treball s'aprofundeix en la diversitat de melismes, patrons i formes, ja que Flamencianes beu, com hem dit anteriorment, de dos estils que són cosins germans. Moltes lletres dels temes interpretats són poemes de poetes valencians i catalans com ara: Vicent Andrés Estellés, Carles Cano, Eduard Marco i Lleonard del Rio però d'altres naixen de l'imaginari del versador Josemi Sánchez o d'autors com Ovidi Montllor, Paco Muñoz, Sergio Cifuentes, Trini Carballo o Maribel Crespo. Per tant, en aquest últim i versàtil espectacle de Josep Aparicio Apa hi podem trobar cants per buleries, fandangos, tangos, boleros, cants de batre i un bellíssim cant d'estil valencià. Tot açò acompanyat per una potent i sofisticada formació instrumental composta per Ricardo Esteve, Eduard Navarro, Jesús Gimeno i Lucho Aguilar, figures essencials de l'actual panorama musical valencià.
Dijous 10 d’agost, 20.00 hores,.
 ERMITA DE SANT LLORENÇ
SIS VEUS PER AL POETA. Concert homenatge al poeta Vicent Andrés Estelles
SIS VEUS PER AL POETA és un projecte impulsat per sis dones en homenatge al gran poeta valencià del segle XX Vicent Andrés Estellés. L’espectacle, que aborda la seua poesia des de la música tradicional valenciana, està dissenyat i posat en escena per sis dones, que han adaptat els versos del poeta als estils més arrelats a la nostra tradició musical –fandangos, malaguenyes, cants de batre, romanços o jotes, entre d’altres– i fins i tot han compost per a l’ocasió algunes peces d’inspiració tradicional. No es tracta únicament d’un concert, sinó d’un espectacle global on, a més del cant, s’incorpora el ball i el recitat. SIS VEUS PER AL POETA està integrat per les cantadores valencianes Patxi Ferrer –també balladora–, M. Amparo Hurtado i Lola Ledesma, totes elles molt conegudes en el món de la música tradicional; la cantant i guitarrista Eva Dénia, que després de diversos treballs amb el jazz, la música brasilera, la chanson i la música tradicional valenciana, acaba de publicar un disc amb composicions pròpies; Maribel Crespo, multiinstrumentista, exmembre del mític grup Al Tall; i la sisena veu, la cel•lista Merxe Martínez, que completa la secció de cordes i afegeix un aire clàssic i elegant al so del grup.
Dimecres 9, dijous 10, divendres 11 d’agost
TALLER DE CUINA D’ESLOVÈNIA, 3 hores diàries,
EXPERIÈNCIA DE SABORS D’ESLOVÈNIA (el dia 11 d’agost)
Filip Matjaž es un cuiner jove que ve de la ciutat de Piran, en la regió mediterrània d’Ístria (Eslovènia). De fet, va nàixer en la cuina, ja que és representant de la cinquena generació d’una família que es dedica a la restauració. Filip és també membre de l’agrupació nacional d’Eslovènia de xefs. Fa 3 anys que té un bonic restaurant en la ciutat de Portoroz (Ístria), anomenat Ostarija, on prepara plats típics de la zona, reinventats amb tendències culinàries contemporànies. El seu objectiu és formar en el seu restaurant una nova generació de cuiners. Per al futur té el desig de ser conegut com un xef capaç de crear experiències culinàries úniques.
DIVENDRES 11 D’AGOST 22.30 hores
PARC DEL LLAC, PLATJA DE LA GOLETA
AYWA (Llenguadoc-Rosselló, França):
5 músics en l’escenari. El grup Aywa té el seu lloc en l’escena de la música de fusió contemporània. La reactivació dels codis de la música tradicional i la combinació dels ritmes balcànics, indostànics, gnawa i rai amb música moderna amplificada crea una forta energia de festa i trobada. Un viatge a través de les cultures que permet, a banda d’adquirir originalitat pròpia, un estil i un esperit rebels: tenen una melodia per al cos i l’ànima junts. L’esperit de compartir i de diversitat que defineix este enfocament musical i multiètnic del grup es reflecteix en l’intercanvi i en el lligam que l’uneix al seu públic a través d’un trànsit i un viatge meditatiu irresistible. El missatge subjacent és d’esperança, és una verdadera apel•lació a unir-se més enllà de les fractures comunitàries i generacionals.
DISSABTE 12 D’AGOST 22.30 hores
PARC DEL LLAC, PLATJA DE LA GOLETA
 AGRICANTUS (Itàlia)
4 músics en l’escenari. Agricantus (del llatí cant de camp de blat) és un important i conegut grup italià de world music que, des de 1979, presenta un magnífic treball musical dedicat a la barreja d’estils, idiomes, dialectes, sons moderns i antics, instruments musicals, amb combinació de veus, tambors, guitarres, seqüenciadors, percussió, instruments de vent, baix i teclats. El grup, amb un increïble viatge musical mestís, va fer molts concerts arreu d’Europa i en esdeveniments de gran prestigi, gires pel Brasil, Israel i Síria, i ha dut a terme campanyes musicals de suport a Emergency i a la causa tibetana. Actiu durant vora quatre dècades, Agricantus ha guanyat nombrosos premis nacionals (com ara el prestigiós Premi Tenco al millor àlbum en dialecte i el Premi Italià de la Música en 1997), ha tingut dotzenes d’aparicions en televisió i ha protagonitzat importants bandes sonores, fins i tot va obtenir el Globus d’Or 97 per a la millor banda sonora de l’any.
DIUMENGE 13 D’AGOST 22.30 hores
PARC DEL LLAC, PLATJA DE LA GOLETA
 BRAVA 7LUAS BAND (Cap Verd)
5 músics en l’escenari. En esta producció original del Festival Sete Sóis Sete Luas hi participen 5 músics prestigiosos de l’illa de Brava. El repertori del grup representa la tradició musical de l’illa de les flors, famosa per les mornas i per la poesia d’Eugénio Tavares, utilitzant el crioulo, que transmet als temes una emoció especial. Els 5 músics, la cantant Rosa Borges, Carlos Lobo amb el cavaquinho, Zeca Barbosa a la bateria, Zé Duarte amb la guitarra, Isaque Delgado amb el baix, han estat dirigits musicalment pels mestres Efrén López (València) i Sofia Neide (Portugal). El repertori de la Brava 7 Luas Band presenta músiques tradicionals, composicions originals i nous arranjaments inspirats en la cultura de l’illa de Brava. Producció original del Festival Sete Sóis Sete Luas.

DILLUNS 14 D’AGOST 22.30 hores
PARC DEL LLAC-PLATJA DE LA GOLETA
RÃO KYAO (Portugal): 5 músics en l’escenari. La carrera de Rão, virtuós de la flauta de canya, està guiada pel desig de transmetre musicalment les fortes i recíproques relacions entre Portugal i les moltes terres que els navegants portuguesos trobaren en l’època que el país liderava el procés d’establir contactes entre Europa i el gran món. Influències de Goa, Xina, Macau, Àfrica de l’oest i Brasil es retroben en les seues exploracions musicals. Rão Kyao també ha compost amb orquestres de molts d’estos països. Entre 1991 i 1992 va fer, a més, el famós àlbum ‘Delirios ibéricos’ amb el grup dels gitanos Ketama. En el seu camí ha merescut dos discs d’or i dos de platí (inclòs el primer disc de platino per a un músic portugués amb “Fado Bailado” en 1983), s’ha convertit en ambaixador de la música portuguesa i ha participat sovint en festivals internacionals de música i altres importants esdeveniments culturals i polítics com la cerimònia de lliurament de Macau a la Xina en 1999.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari