Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 5 d’agost de 2017

Veïns de l'entrada Marina de la Vall denuncien perill a l'accés per esvorancs i desnivells

Propietaris de camps i xalets demanen una millora urgent a la via però l'executiu demana paciència en no estar consignada l'obra en els pressupostos.

Foto dels esvorancs i desnivells del camí. (FONT: Las Provincias)


Els veïns del sector Marenys de la platja de Tavernes estan més que cansats del mal estat d'alguns camins. En concret, els propietaris de les parcel·les de l'Entrada Marina, més de mig centenar, han mostrat el seu malestar amb les deficiències que presenta esta via, que presenta esvorancs i desnivells en diversos trams.

Tot això fa, al seu parer, «quasi impracticable la circulació» i «posa en perill a alguns dels que circulen pel camí, sobretot els que van en bicicleta o motos», van precisar els residents d'entrada Marina. Els veïns van expressar davant LAS PROVINCIAS el seu «malestar i indignació pel mal estat que presenta aquesta via rural».

«Desenes de sots fan molt costós transitar amb turismes per aquest estret camí, que està descarnant-se literalment», van assegurar els amos dels xalets i les parcel·les d'esta zona propera al Camí Marenys.

L'Entrada Marina és un camí molt transitat, especialment a l'estiu, ja que és la zona d'accés a diversos xalets construïts en primera i segona línia de la franja marítima. Este accés, aixina com altres del Camí Marenys en el seu vessant que dóna accés a la costa, són molt freqüentades.

A més dels camps de cultius, són molts els veïns que tenen una casa a la zona, on passen la temporada estival. Històricament, esta franja marítima ha estat molt conflictiva pel que fa a urbanisme es refereix. Hi ha edificacions legals, altres sense la pertinent llicència i a tot això cal sumar els camps en producció citrícola, que requereixen l'arribada de camions i vehicles especials.

La realitat és que a la zona de Marenys hi ha moltes famílies estiuejant, però al no tractar-se d'una àrea urbanitzada, no hi ha serveis adequats per als veïns.

Un dels problemes derivats d'estes circumstàncies és la falta d'accessos en condicions. Els camins són molt estrets i només permeten el pas d'un vehicle. El mal estat del ferm no ajuda a millorar la situació dels veïns.

De fet, s'ha declarat algun incendi a la zona i l'accés dels camions de bombers va ser extremadament complicat per les característiques d'estos camins.

Des del consistori, el responsable d'Agricultura, Javier Escrihuela, ha assenyalat a LAS PROVINCIAS que són coneixedors de la situació d'esta entrada: «Estem estudiant la possibilitat de realitzar una imprimació d'asfalt». L'edil nacionalista ha indicat que en l'actual pressupost no està contemplada esta actuació, per la qual cosa caldria esperar a la confecció de futures comptes locals.

En el present exercici s'ha realitzat una millora parcial del Camí Marenys i la seva connexió amb el Camí Séquia Bova. No obstant això, els veïns de l'Entrada Marina consideren que s'hauria de fer un esforç per escometre una actuació d'urgència per tapar els sots més pronunciats de la via: «Hem d'anar sortejant els forats que hi ha al camí i això complica més encara transitar per la zona ».


3 comentaris:

 1. Podrien arreglar estos camins si no hagueren malgastat en megavoreres que ningú vol.

  ResponElimina
 2. Esta ocurriendo en toda Tavernes, aceras que parecen sendas de montaña de tanto desperfecto en ellas, naturaleza por donde te giras, pues raro es la acera que no tiene mala hierba, Paseo País Valencia, ni se podan los arboles ni se les quita la mala hierba, Paseo Colon, arboles muertos y secos que se ve los quieren para museo.
  No hace falta señalar mas, lo que ocurre con el gobierno actual es que la tortilla que tienen es tan grande que no saben por donde empezar. La tortilla se pasa y hay que echarla.
  A base de quejas funciona alguna cosa, de lo contrario empastre tras empastre.
  Si mandara otro partido el cotorrero llenaría las redes sociales del estado en que se encuentra toda Tavernes, asi boca cerrada de todas las realidades.

  ResponElimina
 3. Els camins estàn abandonats

  ResponElimina

Escriu el teu comentari