Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 29 de setembre de 2017

Tres de cada quatre fanals no funcionen a l'avinguda de Malta de Tavernes

Els problemes en l'enllumenat públic de Tavernes de la Valldigna van en augment. Tres de cada quatre fanals no donen llum a la via pública a l'avinguda de Malta de la localitat. 20 fanals estan sense funcionar al parc central d'esta nova zona de la població.
Foto de Las  Provincias. República de Malta. 
En esta zona hi ha 27 fanals per il·luminar l'espai, però només set il·luminen i les altres 20 estan apagades. A més, els arbres d'este parc necessiten una poda i dels set únics fanals que estan en marxa, alguns d'ells amb prou feines il·luminen l'estar pràcticament cobertes per les branques dels arbres.

No és estrany passejar per esta zona i vore la gent tropesar amb les branques més baixes dels arbres. El resultat és un parc fosc i amb una sensació d'abandonament en una de les zones urbanes més modernes de Tavernes.

lluminàries diferents

Els escassos fanals que estan en funcionament, tenen lluminàries diferents, de manera que la il·luminació de cada racó del parc és diferent. Hi ha llum blanca i llum groga indistintament.

En març, els veïns de la urbanització del Vergeret, situada al costat de la zona esportiva de la Vall, ja es van queixar a l'estar diversos mesos fallant l'enllumenat públic. Durant setmanes van estar pràcticament a les fosques i des d'eixe moment tenen problemes amb les lluminàries de la zona.

La incidència va quedar reparada parcialment, però ara, mesos després, només il·luminen 7 de les 27 fanals del parc del carrer República de Malta, generant malestar al veïnat.


Durant l'estiu la costa vallera ha tingut greus problemes en l'enllumenat públic. Més de cinquanta fanals no funcionaven a la zona de la Goleta o l'Avinguda de la Marina, mentre que la zona sud de la platja va quedar a fosques durant diverses setmanes a finals d'estiu.

La setmana passada, veïns de la zona del carrer Calvari també es van queixar per una incidència puntual que va deixar a bona part d'esta zona sense enllumenat en els carrers de la població.

Des de l'executiu, de Compromís, s'ha iniciat un procés per privatitzar l'enllumenat públic. El govern manté que la instal·lació elèctrica en els fanals de la Vall és molt deficitària i que els panells elèctrics han quedat obsolets. Per este motiu es preten externalitzar la gestió i el manteniment.

L'oposició veu diferents les coses, i diversos partits han assenyalat que les incidències en l'enllumenat es deuen a una falta de gestió i previsió en el manteniment de l'enllumenat públic per part de l'executiu. Eduardo Bononad, d'EUPV, ha assenyalat que en algunes zones de la població l'enllumenat era relativament nou i també tenien problemes, atribuint a l'executiu una incapacitat de gestionar este servei.3 comentaris:

 1. No es de extrañar que haya tanta farola sin alumbrado tanto en Tavernes como en la Playa.
  Es debido a que como prometieron tanto en elecciones estos de Compromis, que hasta incluso hicieron creer que de 12 huevos ellos sacaban 24 pollos, ahora se esta viendo sus engaños, por eso que haya poco alumbrado, lo han hecho para ir tranquilos por la calle, huyendo de preguntas.
  Al haber tanta zona oscura pasan desapercibidos.
  Cuando se acerquen las nuevas elecciones veréis como habra alumbrado suficiente para buscar un alfiler si a alguien se le pierde.

  ResponElimina
 2. Pitjor, impossible! Quina forma de governar tenen estos. Si, si, ara quan s acorten les eleccions tindrem un poble molt llumenat

  ResponElimina
 3. I dic jo, a este govern que l importa el llumenat del poble ni res? No patix que ara quan s acorten eleccions tot estará, en condicions, mentre tant... Ni cas!

  ResponElimina

Escriu el teu comentari