Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 1 de setembre de 2017

Un any de l'escandalós viatge a Atapuerca
Com passa el temps! Ja ha passat un any des que el PP de Tavernes va destapar l'escandalós viatge de l'alcalde i diversos regidors amb familiars a Atapuerca. Un viatge que, de no ser denunciat, haguera estat pagat completament, amb multa inclosa, per les arques municipals. De no haver una multa pagada pel consistori, no ens haguérem assabentat de totes les despeses que anava a pagar el municipi, despeses particulars i repetides.

Va poder ser un viatge discret a Burgos per visitar les coves d'Atapuerca, però es va convertir en un escàndol per carregar al consistori despeses particulars. Multa per excés de velocitat pagada per l'Ajuntament amb identificació errònia del conductor, dietes cobrades indegudament i despeses d'hotel de tres dies amb familiars inclosos remeses a l'ajuntament són el resum una polèmica que va omplir les portades de tots els diaris.

A l'alcalde de Tavernes de la Valldigna i també diputat autonòmic de Compromís, Jordi Juan, les coses se li van complicar quan, a la carretera A3, a l'altura de Conca, va apretar massa l'accelerador i un radar de Trànsit el va caçar conduint a 132 quilòmetres per hora. La multa per excés de velocitat no hauria passat de la categoria d'anècdota si no fos pagada pel consistori, i, per eixe motiu el grup municipal del PP va seguir investigant fins desvetllar les factures d'un viatge a Burgos de tres nits per a sis persones (a la llum pública sols havien anat l'alcalde i un regidor), no exempt d'irregularitats.

El PP de Tavernes va denunciar que la sanció a l'alcalde havia estat abonada pel consistori. Segons va transcendir, l'alcalde havia utilitzat un vehicle oficial de l'Ajuntament per viatjar al jaciment d'Atapuerca. A Atapuerca van acudir també el regidor de Turisme Josep Llàcer i la regidora de Benestar Social Noèlia Alberola. L'alcalde i el regidor Llàcer amb les seues parelles i filla, en cas del regidor, i la regidora de Benestar Social, Noèlia Alberola que no ix en cap fotografia del viatge, tot sola. La multa va ser assumida per les arques municipals.
L’alcalde Jordi Juan va reaccionar immediatament davant la denuncia dels populars i va fer un ingrés el mateix dia que el PP ho va denunciar en els mitjans de comunicació. No obstant això, la història no va acabar ahí. Encara que l'alcalde era el conductor del vehicle, el seu DNI no va ser el que es va facilitar a Trànsit. A l'hora de tramitar el pagament de la sanció, va ser un altre regidor, Perfecto Benavent (que ni tan sols va viatjar a Burgos) qui va lliurar les seues dades.

Al costat de la multa, el PP també va revelar que Jordi Juan va sol·licitar que el consistori li abonés les dietes de la visita institucional per un valor de 373,13 euros, dels quals 239,78 corresponien a despeses de locomoció, uns diners que Juan va reclamar i cobrar tot i haver utilitzat un cotxe oficial, coneixedor que ja ho tenia pagat amb el cotxe oficial.

Si els populars de Tavernes no hagueren fet la denúncia alcalde i regidors amb els seus familiars hagueren fet un viatge a costa de les arques municipals, l'alcalde hagués cobrat dues vegades el kilometratge i el poble també hagués pagat la multa que va cometre.

3 comentaris:

 1. Vaja coincidència que la transferència pel pagament de la multa fos el mateix dia que es va "destapar" el pastis; i que el retorn del kilometratge fou una errada subsanada posteriorment també. Vaja exemple d'ètica: si no em pillen, a la saca, i si cola el viatge dels familiars, doncs millor. Ale, ale, a seguir així, que ausaes que esteu cobrint-se de gloria ;-)

  ResponElimina
 2. Lo que no se hace es lo que no se sabe. Menos mal que fueron a visitar una cueva prehistórica para ver si podían sacar una idea (YA QUE IDEAS ESTOS COMPROMISARIOS TIENEN POCAS) y poder aportar algo a la del Bolomor.
  Imaginaros si hubiera sido para coger una idea para la Playa, estos se habían ido al Caribe a ver las playas de alli, y tal vez se hubieran llevado niños y todo, y de paso hubieran aprovechado para saborear por todo lo alto las LANGOSTAS CARIBEÑAS, y el pueblo que pague.

  ResponElimina
 3. Si tinguera vergonya l alcalde i la seua comitiva havera dimitit en ixe moment, pero la vergonya ni la coneixen

  ResponElimina

Escriu el teu comentari