Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 13 de novembre de 2017

Conselleria respon a Valldigna Accessible sobre la inaccessibilitat del Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna

El passat més de març diverses persones amb mobilitat reduïda, membres de Valldigna accessible, acudiren al Monestir de Santa Maria per a gaudir dels actes previstos en la celebració del Dia de la Valldigna, però no vam poder accedir ni al concert ni i a l’exposició que tenien lloc en la zona de l’Església i Refectori, respectivament, per falta de rampes. També l’entrada principal presentava diversos escalons que dificultaren enormement el pas a les persones amb mobilitat reduïda. És per això que Valldigna Accessible es va dirigir per escrit a l’Hble. Conseller d’Educació, Investigació i Esport a fi de manifestar-li la discriminació en la qual es van veure sotmesos. En l’esmentat escrit Valldigna Accessible li recordava al Conseller que segons la Llei 10/2008, de 3 de juliol de 2008, de la Generalitat, el monestir valldignenc ha de ser un “punt de trobada de tots els valencians”, una declaració aprovada per les Corts Valencianes que actualment s’aparta de la realitat perquè les persones amb mobilitat reduïda no podem accedir a totes les dependències del cenobi cistercenc. En el mateix escrit Valldigna Accessible proposava la instal·lació de rampes de fusta o metàl·liques que sense afectar l’obra cultural, permeteren l’accés de totes les persones.
Finalment, la Conselleria ha donat resposta a l’escrit de Valldigna Accessible i els ha comunicat que ha encarregat un informe detallat sobre els problemes d’accessibilitat del Reial Monestir, així com d’altres espais culturals gestionats per la Generalitat a fi d’incorporar una partida destinada a resoldre el problema en el Pressupost de la Generalitat per a l'any 2018, que ara està en elaboració. En la mateixa resposta s’informa també que “mentre arriba eixa solució definitiva, però, hem encomanat als responsables de la gestió del Reial Monestir que habiliten sistemes provisionals que faciliten l'accessibilitat mitjançant rampes com les que descriviu al vostre escrit.”

A hores d’ara Valldigna Accessible ha pogut constar que en el monestir encara no hi ha cap sistema provisional que facilite l’accés a les persones amb mobilitat reduïda, tal com s’indicava en l’escrit de resposta de la Conselleria, no obstant això, Valldigna Accessible confia en que s’habiliten prompte els sistemes provisionals necessaris per a poder accedir a les dependències del Monestir i gaudir de la seua programació cultural i, molt especialment, de la propera celebració del Dia de la Valldigna.

1 comentari:

  1. Por lo menos la Conselleria ha dado una respuesta a las personas con movilidad reducida, si Jordi Juan se dedicara mas a pasear por Tavernes a ese perro que tiene, obsevaria la cantidad de espacios que hay en Tavernes en mal estado y estas personas no pueden acceder a ellas.
    El perro de Jordi Juan es un galgo, perro para competiciones y largas caminatas, mira si lo tiene bien, y pasearlo por Paseo Colon y obsevara que las personas con movilidad reducida que van en silla de ruedas, parece que estén en la montaña Rusa de Tierra Mítica, que todo son saltos.
    Tome ejemplos de sus colegas y vera como el Baldovi se recorre Sueca en bicicleta, el Joan Robo hace lo mismo en Valencia, no estaria demás ver el que rige hoy Tavernes verlo por ahí paseando con el perro, y solucionando los tantos y, tantos desperfectos que hay en Tavernes, para que estos ciudadanos de movilidad reducida puedan moverse.
    Tome nota por el bien de todos y el suyo propio, ya que las recetas hoy de casi todos los médicos es pasee, pasee y pasee, cosa que en Tavernes solo se le ve en fotos.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari