Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 16 de novembre de 2017

El ministeri treballa per protegir la zona abans de l'arribada de temporals d'hivern

El Ministeri de Medi Ambient ha iniciat, a través de la Demarcació de Costes, treballs de reposició de l'arenal a la costa de la Goleta de Tavernes de la Valldigna. Des de dijous passat la maquinària pesada treballa depositant arena en l'estreta franja litoral de la costa vallera tractant d'evitar que s'agreugen els problemes d'erosió que pateix la platja de la zona nord de Tavernes.

Durant les pròximes dos setmanes hi haurà camions depositant banyeres d'arena perquè els tractors l'estenguen per tal d'augmentar l'arenal de la Vall i protegir la costa davant les possibles inclemències meteorològiques que es produeixen cada hivern. Són deposicions que únicament serveixen com pegat a l'erosió. A falta d'una actuació definitiva, cada any es realitzen diverses aportacions d'àrids a la Goleta. Les que ara s'estan produint serviran per frenar els envits dels temporals de la tardor i l'hivern, encara que és d'esperar que la mar s'enduga tota l'arena que s'està depositant abans de l'arribada de la Setmana Santa.

El passat hivern, concretament al mes de gener, un fort temporal amb gran onatge va provocar que la mar engolís tota la sorra de la zona. Les onades trencaven en els edificis ubicat a primera línia, i fins i tot va arribar a penetrar el mar als carrers de la Goleta més properes a la costa en trencar l'escàs cordó dunar existent i l'aigua va arribar als camps esportius situats al costat del litoral.

Amb esta actuació es combatrà l'acció dels possibles temporals que puguen arribar, però és segur que s'haja de fer una nova reposició d'arena abans de l'arribada de la propera temporada turística.


1 comentari:

Escriu el teu comentari