Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 4 de novembre de 2017

La paralització de la depuradora de Tavernes amenaça l'últim pla de desenvolupament del municipi


FONT: LA RAZÓN
Per posar-se en marxa el sector Marenys de Tavernes de la Valldigna és necessària la construcció d'una planta depuradora. Sense ella, no es poden iniciar els treballs per desenvolupar 500.000 metres quadrats de sòl que suposen l'última oportunitat per revitalitzar esta localitat costanera. La portaveu del PP en esta localitat, Eva Palomares, explica que va ser l'últim equip de govern municipal del PP el que va encarregar el projecte d'esta infraestructura i va deixar prevista una partida per iniciar les expropiacions. Però, l'arribada a l'Alcaldia de Compromís a 2011 va paralitzar esta obra y es va llevar la previsió econòmica deixada pel PP.

Ara, la pròxima aprovació del Pla d'Acció Territorial del Litoral (Pativel) torna a posar sobre la taula la urgència de la construcció de la depuradora. Si no s'activa la seua construcció en els pressupostos que es debatran en les corts durant les pròximes setmanes, el desenvolupament del sector Marenys està pràcticament condemnat a no executar-se.

Palomares apunta que el Pativel dóna una moratòria de cinc anys perquè comencin a desenvolupar-se els sòls urbanitzables al litoral que ja compten amb un programa aprovat. Però en este cas, la seua execució no pot posar-se en marxa sense la construcció de la depuradora, que a hores d'ara, es troba en un punt mort. "Compromís la va tenir sis anys al caixó".

L'edil del PP assegura que el desenvolupament de l'esmentat sector és l'última oportunitat per donar una empenta a l'economia d'esta localitat. La situació actual no és bona. El turisme està estancat i la indústria és escassa. Amb el pla parcial de Marenys es vol posar en marxa un nou model turístic i ampliar així l'oferta existent a dia de hui.

Defensa que va ser el PP qui va dissenyar el projecte de depuradora amb l'objectiu de contribuir a la millora de la sostenibilitat del municipi però també d'impulsar el turisme d'esta localitat.

La popular puntualitza que la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient no respon a les preguntes del Grup Popular de les Corts sobre la construcció de la depuradora i l'alcalde de Tavernes, el Diputat de Compromís, Jordi Juan, tampoc pressiona perquè es tinga en compte este projecte. És més, recorda que Compromís va votar en contra d'incloure una partida de 28 milions d'euros en els pressupostos de 2017. "Si no compta amb dotació econòmica en 2018 la donem per perduda".

1 comentari:

  1. Si le dijeran a Jordi Joan, que presionando el proyecto de la dipuradora se fomentaría mas el turismo en la Playa de Tavernes, y que habría posibilidades para nuevos negocios en ella, como alguna marisquería similar al Pegoli de Denia, seria tanta la presión que ejerceria Jodi Joan que tal vez la Diputacion saltaría por los aires.
    Tendría sus manjares preferidos aquí en el pueblo, y se ahorraría algún hilometro para satisfacer sus caprichos.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari