Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 13 de novembre de 2017

LA POESIA LÍRICA I ELS MICRORRELATS S’INCORPOREN ALS PREMIS DE LES LLETRES FALLERES 2018

Lletres Falleres va nàixer en l’exercici 2011-2012 per potenciar els continguts culturals dels llibrets de falla i per reconéixer l’esforç que fan tant les comissions com els autors i col·laboradors per a mantindre uns nivells de qualitat i obrir nous horitzons creatius i de continguts en eixes publicacions, tan arrelades en la història de la nostra festa.
Els premis abasten totes les modalitats literàries que habitualment apareixen en els llibrets i que, en les primeres dècades del segle XXI, han convertit estes publicacions en un atractiu contenidor cultural mes enllà de l’estricta explicació i relació del que conté la falla, filosofia amb la que van nàixer a mitjan segle XIX.
Formen part de la Federació Lletres Falleresl’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), l’AC Falla La Malva, l’AC Falla el Mocador, l’Associació d’Amics del Mestre Ortifus (AMO), la Junta Local Fallera de Xàtiva, l’Associació Cultural Comissió d’Estudis Fallers de Torrent (COMFET) i Malalt de Falles. Com a convidats, també són membres l’AC Falla Portal de la Valldigna i la Junta Local Fallera d’Alzira.

La Federació de les Lletres Falleres va anunciar dijous de vesprada a Tavernes de la Valldigna la incorporació de dos nous Premis de les Lletres Falleres: el Premi Portal de la Valldigna i el Premi Murta, que valoraran aspectes diferents a la resta de premis.
El Premi Portal de la Valldigna, presentat per aquesta comissió de Tavernes de la Valldigna, valorarà la millor poesia lírica en un llibret de falla, mentre que el Premi Murta, que atorgarà la Junta Local Fallera d’Alzira, premiarà el millor microrrelat publicat a un llibret faller. Ambdós premis seran de caràcter autonòmic.
“Per què no donar visibilitat a tots els poetes de la nostra terra, que són molts i molt bons?” va explicar el president de la Federació de Lletres Falleres, Hugo Morte, sobre el Premi Portal de la Valldigna després de que fóra desvetllat per Gemma Altur. Morte, també va destacar la novetat temàtica del Premi Murta, que va ser explicat per Lluís Gisbert, de la Junta Local Fallera d’Alzira: “El microrrelat és un gènere amb molta importància hui en dia. Que tinga un Premi enriquirà el llibret de falla”.
Altra de les novetats que s’han donat a conèixer és que un dels premis més longeus, el Premi Soler i Godes, que fins ara premiava el millor article en un llibret de falla de València i la comarca de l’Horta, amplia el seu àmbit a tota la Comunitat Valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari