Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 2 de novembre de 2017

Les restes de "botelló" crispen als veïns de TavernesHem vist a la premsa que els veïns de la zona de Castellets es queixen. El paratge pateix una plaga de cucs que ocupen forats d'arbres i el govern reclama als grups que usen el recinte que arrepleguen les seves deixalles. Els veïns de la zona de Castellets es queixen de la brutícia que s'acumula a la zona del Mur, situada al costat de les seves cases. Bona part d'aquestes restes procedeixen de grups que mengen en aquesta zona propera a la muntanya i que fins i tot fan botelló. La major quantitat de brutícia es troba a l'antiga zona de tir i arrossegament, que en l'actualitat no té cap ús. Ampolles, caixes de pizzes, llaunes de refrescos, bosses i tot tipus de brutícia està escampada per aquesta zona muntanyosa enganxada a la zona nord del nucli urbà de Tavernes de la Valldigna. Els veïns es queixen de la presència de grups de joves que es reuneixen en aquest espai per passar el seu temps lliure. El problema és que quan acaben les seves reunions deixen un munt d'escombraries que no fa més que embrutar la falda de la muntanya de les Creus. 

A aquesta falta de civisme cal afegir la deixadesa en la neteja: «Els joves ho deixen tot tirat, però no és fem d'un dia, porta allà diverses jornades sense que ningú la netege», comenta una veïna. La zona del tir i arrossegament va ser habilitada al costat del Mur de fa diverses legislatures. Es va condicionar un accés al camí que porta al club de tennis, es van posar bancs i grades i es va reservar una placeta perquè les cavallerisses pogueren fer competicions de força. Però la pràctica del tir i arrossegament, malgrat que hi ha tradició a la Vall, va quedar fora de la programació de festes. Ara aquest espai és una plaça campestre entre la muntanya i el nucli urbà, amb gran quantitat d'herbes. És un espai proper al nucli urbà, però que permet una gran intimitat a qui hi està. La zona és molt freqüentada per veïns que passegen pel Mur. Ara veuen amb indignació el resultat d'una falta de civisme i una deixadesa en la neteja. Aquesta mateixa zona és la que mesos enrere va patir una massiva presència de nius de processionària en els pins. Els cucs campaven al seu aire per aquest espai en què passegen propietaris i mascotes diàriament. Va ser necessària una intervenció d'urgència per acabar amb aquests perillosos cucs que poden ocasionar urticàries en humans i ferides en animals. Ara els veïns també veuen com a les zones enjardinades properes a l'antic tir i arrossegament hi ha gran quantitat de cucs que ofereixen un aspecte poc agradable a qui passeja per la zona. Es tracta de cucs ratllades que s'amunteguen en els forats en els que antigament hi havia arbres.1 comentari:

 1. Esto de los gusanos da que pensar si estos compromisarios son aficionados a la pesca, ya que al precio que están los gusanos habían pensado en criarlos ellos.
  No hay ninguno aficionado a la pesca, por tanto queda descartado el criadero.
  Con la cantidad de productos que hay hoy en dia para combatir plagas, y no les viniera la camisa tan grande a estos que gobiernan Tavernes, esto no pasaría.
  En la zona del Calvario este verano tenían plaga de ratas y pulgas, estamos en el siglo XXI, y desde que gobierna Compromis parece ser que vamos volviendo al siglo XVIII, prueba de ello todo lo que estamos viendo, playa sin luz, caminos con socavones, aceras llenas de baches, y tiramos los orines a la calle, etc.
  Así que hay que decirle a Jordi Joan que se olvide de tanta gamba y se preocupe mas del pueblo, ya que antes de aparecer por aquí gente con tendencias catalanistas, el Rey Jaime I dijo que era un valle muy digno.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari