Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 4 de novembre de 2017

Projecte d'un centre d'arqueologia al Bolomor

Hem vist a la premsa, que Tavernes projecta un centre d'arqueologia al Bolomor. L'Ajuntament vol convertir l'entorn del jaciment en un lloc d'interès turístic i espera aconseguir una subvenció de la Diputació de València.
L'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha apostat fermament per la recuperació de la Cova del Bolomor i el seu entorn. Per impulsar aquesta iniciativa, l'executiu valler ha presentat un projecte per fer un centre d'arqueologia experimental a la zona. Així ho ha explicat l'edil de Turisme, Josep Llácer, mentre el govern espera obtenir una ajuda de la Diputació de València per a executar una segona fase en l'adequació del jaciment.

La intenció és obtenir una subvenció del fons d'inversions financerament sostenibles de l'ens provincial. Llácer va comentar que esperen rebre 110.000 euros d'aquest pla ja que «amb aquest import habilitaríem part dels terrenys adquirits a la zona de Bolomor per construir aquest centre d'arqueologia experimental». Segons ha detallat l'edil, en una primera fase es van adquirir uns 6.000 metres quadrats de terrenys a la falda del barranc de Bolomor. D'aquesta extensió, 2.000 metres s'han destinat a habilitar una zona d'estacionament i pícnic. Ara s'espera, que en els 4.000 metres restants, es realitze una zona habilitada més gran, i en ella albergar un pavelló en el qual realitzar tallers i demostracions de la vida prehistòrica a Bolomor. Es vallaría la zona i allà es podrien realitzar tallers de tir, foc o pedra lítica. La idea és fer una simulació d'una cova perquè la gent puga introduir-se i entendre millor el passat de Bolomor. El projecte encara no està aprovat, però s'espera que la Diputació done el vistiplau en breu.

Font: las provincias


2 comentaris:

 1. Estamos en el siglo XXI, y el edil Josep Llacer del antiguo bloc hoy compromis se ve que no se ha percatado aun.
  Es edil del Ayuntamiento de Tavernes y responsable de :

  Fomento Local, pues hay que ver la animación que hay, calles vacías, negocios mirandose , etc.

  Promoción Economica, cierran mas empresas que abren, con tanta promoción está haciendo de Tavernes un pueblo dormitorio.

  Turismo, tendría que ver la película EL TURISMO ES UN GRAN INVENTÓ, varias veces para entender como se puede mover un pueblo, pues el turismo deja mucho dinero donde hacen algo para que acuda.

  Deportes, no se si sabrá Josep Llacer, que, Tavernes tiene el deporte mas caro de toda la Safor para poder participacipar en el cualquiera de los pueblos, mas grandes que Tavernes cobran la mitad y se les incluye póliza de MUTUA en la ficha.
  Así que no se engrandezca tanto dando noticias del Bolomor, que el turismo que ira allí, no va a ser fácil que entre en el pueblo.
  Piense en la playa y en fomentar Tavernes y vera como si que funciona, busque medios para atraer gente, hay mucha gente en paro que pueden ayudarle a animar a los que vienen, eso si pagueles si opta por este camino.

  ResponElimina
 2. Si, eso de promocionar el Bolomor está bien a demás de primero, hacer cosas para promocionar la playa, atraer turismo por aquí y estos ya irán a la cueva. Todo esto sin la depuradora no hay nada que hacer, la casa empieza por los cimientos. Esto que hace en todos los proyectos Compromis, humo, solo humo.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari