Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 7 de novembre de 2017

Totes les escoles construïdes esta legislatura van ser impulsats pel PP


La llista de 16 centres a què recorre el Consell inclou obres del Pla Confiança i una escola inaugurada abans de les eleccions.

Els col•legis i instituts que s'han posat en funcionament des que governa el Consell del Botànic tenen ADN popular. En tots els casos, almenys la licitació, es va produir durant l'etapa del PP, i algun ja rebia alumnes abans de les eleccions de 2015. Si es tenen en compte també els centres d'adults i les escoles infantils, fins a completar la llista de 16 que han destacat tant Puig com Marzà en algunes intervencions, la situació no canvia. Només dos actuacions van ser iniciades durant mandats socialistes en els ajuntaments, tot i que dins del Pla Confiança. En el còmput també hi ha casos que no són obra nova o rehabilitació sinó intervencions puntuals, sens dubte importants però de menor entitat.

Ceip Rosa Serrano. El col•legi de Paiporta va començar a funcionar el passat curs però la intervenció es va licitar el setembre de 2014 i el contracte d'obres es va signar el febrer de 2015. Poc temps després l'expresident Fabra va acudir a l'arrencada dels treballs en un acte institucional.

Ceip Manjón Cervantes. Situat a Alacant, la rehabilitació de l'edifici va arribar gràcies a un conveni signat l'octubre de 2014 entre l'Ajuntament i la Conselleria. Cada administració va aportar la meitat del pressupost, la tramitació va ser municipal, es va licitar el febrer de 2015 i es va adjudicar tres mesos després.

Ceip Ángel Esteban. Els incompliments dels terminis han estat diversos en aquest centre de Benicarló, adjudicat per la conselleria en 2011. Les obres van començar el juny de 2014, pocs mesos després es van parar per problemes d'una de les empreses i es van reprendre l'any següent.

IES Playa Flamenca. La licitació, adjudicació i formalització del contracte d'aquest institut d'Oriola daten de 2012. No obstant això es van paralitzar les obres i es van reprendre, després d'una nova adjudicació, el febrer de 2014. Els primers passos de la seua planificació daten de 2007.

IES Honori Garcia. Ha estat la obra més gran educativa a la Vall d'Uixó. Licitada el desembre de 2014, es va adjudicar a l'abril de l'any següent i el contracte es va formalitzar un mes després. El PP municipal el va reivindicar el febrer passat per criticar l'acció de l'equip de govern actual.

Ceip Evaristo Calatayud. El col•legi de Montserrat forma part del paquet d'obres que es van programar a la recta final del mandat popular amb l'objectiu d'eliminar els barracons, igual que els tres següents de la llista, mitjançant una encomana de gestió a la Conselleria d'Infraestructures. En aquest cas tot i que els treballs es van realitzar amb el Botànic, la tramitació prèvia es va fer en l'etapa popular. El contracte d'obres va arribar el maig de 2015.

Ceip El Perelló. El concurs per construir el col•legi de Sueca va arrencar el setembre de 2014 i l'adjudicació i la posterior formalització del contracte van arribar el febrer de 2015.

Ceip Benicadim. Licitat el març de 2015, l'adjudicació i la signatura del contracte d'obres es van oficialitzar al poc d'aterrar Vicent Marzà. Presta servei a Beniarbeig.

Ceip Cardenal Tarancón. El centre de Borriana tanca la relació de centres impulsats en l'última etapa popular. Es va licitar el març de 2015 encara que l'adjudicació i la resta de passos es van donar amb el Botànic. Situat a Borriana, va ser l'escollit per a l'acte institucional d'inici de curs del passat setembre.

Ceip Pedro Alcázar. Situat a Nules, la seua tramitació va coincidir amb el canvi de govern, igual que els dos anteriors. Es va licitar encara amb el PP el febrer de 2015 i es va adjudicar amb el Botànic (a l'octubre).

Ceip Princesa d'Astúries. Situat a Elx, el seu encaix en el llistat que facilita la Conselleria d'Educació és el més difícil d'entendre. Es va licitar el 2012, es va adjudicar al maig de l'any següent i el trasllat es va produir el febrer de 2015, abans de les eleccions autonòmiques de maig.

IES Botànic Cavanilles. Dues han estat les principals intervencions que ha patit el centre de la Vall d'Uixó en els últims anys. La creació d'espais per ampliar els estudis d'FP, actuació tramitada el 2012 i inaugurada per l'anterior consellera, María José Català, i un reforç del forjat del centre i la millora de la instal•lació elèctrica, connexions recentment gràcies a la col•laboració entre l'ajuntament i la Conselleria d'Educació.

Ceip Sant Joan de Ribera. El 2013 l'Ajuntament de Burjassot va declarar l'estat de ruïna de l'edifici per les seues males condicions, obligant a distribuir l'alumnat en diverses seus. L'obra es va licitar el novembre de 2014 i es va adjudicar al febrer de l'any següent. No obstant això durant els treballs l'empresa va detectar desperfectes no inclosos en el projecte, el que va obligar a realitzar modificacions i a ampliar els terminis. L'abril de 2017 van entrar els alumnes.

FPA L'Alarden. Situada a Onda, esta escola de persones adultes va patir importants retards a causa de problemes administratius amb unes prospeccions arqueològiques i després de detectar restes d'una casa andalusina. Va començar a aixecar-se en 2011 i va ser inclosa en el Pla Confiança. L'Ajuntament també ha participat en algunes de les despeses derivades.

Centre Social del Grau. L'immoble també ofereix formació a persones adultes i ha passat per tres adjudicacions diferents a causa de les paralitzacions d'obra. L'última es va produir a finals de 2014. Situat a València, es va tancar el 2003 per problemes estructurals.

Escola Infantil d'Altea. Inclosa en el Pla Confiança, es va iniciar el 2010, tot i que les obres es van paralitzar per impagaments del Consell i va ser necessari buscar una altra empresa. La seua gestió ha estat cedida al Consell i funciona des d'este curs.

Font www.lasprovincias.es

2 comentaris:

  1. Compromís no fa res que no siga adoctrinar als alumnes contra Espanya i a favor del catalanisme.

    ResponElimina
  2. Molt de parlar pero estos de Compromis no fan res de res.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari