Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 26 de desembre de 2017

El Festivern ix car a Tavernes per la seua falta de consciència ecològica

Els veïns del municipi de Tavernes de la Valldigna, a la comarca valenciana de la Safor, hauran de soportar el proper any, sobrecostos per falta de reciclatge a les escombraries que genera el Festivern, el "Festival d'Hivern de les Comarques Centrals», un esdeveniment músic-cultural que se celebra durant el Cap d'Any i en el qual participen diversos grups musicals de tendència catalanista, que fan música d'arrel tradicional i d'autor, principalment.


En el nou any 2018, els habitants de Tavernes pagaran un 25% més en les factures del tractament dels residus, cosa que, segons el Partit Popular de la localitat, es podria evitar si el Govern de la localitat (de la formació Compromís) accedira a que l'empresa organitzadora del festival, Cercavila, situés contenidors de reciclatge a les zones afectades i llançara una política de conscienciació per reciclar. "Considerem que és necessari treballar i conscienciar per reduir estos costos abusius", comenta la portaveu del Partit Popular de Tavernes, Eva Palomares.

La celebració del Festivern genera cada any tones de residus sense separar, de manera que el grup popular a l'Ajuntament de Tavernes ha sol·licitat al Govern de Compromís "que implique l'empresa organitzadora del festival perquè les tones de fem que es generen estiguen gestionades correctament". Per este motiu, explica Palomares," creiem convenient que el Govern, que ja ha perdut la confiança i la credibilitat dels ciutadans, exigisga a l'empresa organitzadora que distribuisga contenidors de reciclatge a les zones d'acampada i concerts i impulse una campanya de conscienciació per a una correcta gestió dels residus. No es pot permetre que tornen a deixar-nos tant de fem tirat per terra. Estos escoms han deixar-los en els contenidors adequats ".

La població augmenta significativament durant els dies de celebració del festival de música Festivern i, amb ella, la quantitat de fem generat s'incrementa de manera significativa, provocant molèsties i sobrecostos econòmics als veïns de Tavernes, que paguen a través dels seus impostos per la gestió i recollida dels residus generats. "Paguem més per tractar els residus i paguem més per recollir-los", explica Palomares.

El Festivern, que a la localitat de Tavernes se celebra des de l'any 2011, mai ha col·locat contenidors en els quals dipositar separadament els residus orgànics, vidres, llaunes, plàstics; cosa que a l'alcalde Jordi Juan "tampoc sembla que li importe perquè mai ha fet res per solucionar este problema i Compromís tampoc l'ha obligat ni a solucionar ni a pagar la seua desídia", observa la portaveu popular de l'Ajuntament.


Tres dies on es dobla la població i l'hostaleria fa negoci

El festival té una durada de tres dies, del 29 al 31 de desembre, i este any, amb la tretzena edició, comptarà, amb l'actuació principal del grup gandià de rap electrònic Zoo, que actuarà el 31 de desembre, dia de Cap d'Any, al costat de formacions del panorama independent com els catalans Txarango, Smoking Souls o Tardor. El dia abans, el 30 de desembre, oferirà un concert Xavi Sarrià, ex-líder d'Obrint Pas, i formacions musicals com La Moda o Boikot.

L'abonament per als dies 30 i 31 costa 33 euros en venda anticipada ia taquilla, el preu és de 36. Només l'entrada per al dia 30 costa a taquilla 22 euros i només l'entrada per al dia 31, ascendeix al preu de 31 euros. "Si cada any s'augmenta el preu de l'entrada, augmenta el nombre de participants al festival (que l'any passat va ser superior a les 10.000 persones), però no es destina una inversió per a reciclatge o no s'obliga a l'empresa organitzadora a que gaste diners en contenedors adequats, al final són els ciutadans de Tavernes els que acaben pagant les conseqüències econòmiques de les escombraries que es genera en l'esdeveniment ", afirmen els populars.

Per a molts habitants de Tavernes, este festival ha donat vida a la ciutat i ha evitat que molts joves hagen d'eixir fora de la localitat per celebrar el Cap d'Any, però preguntats per ESdiario CV, la majoria afirma que si hi ha algú que es beneficia a Tavernes del Festivern són els negocis d'hostaleria i els comerços. Els establiments han passat de tancar el 31 de desembre a obrir 24 hores durant els tres dies que dura l'esdeveniment. A més, es veuen obligats a reforçar les plantilles i a fer bon aplec de gènere per oferir un servei adequat.

FONT: ESDIARIO

3 comentaris:

 1. Es verdad que deja un beneficio importante a ciertos negocios de Tavernes en estos días.
  Jordi Juan y su grupo, deberían exigir a la empresa organizadora muchos vigilantes de seguridad para el control de bebidas alcohólicas en menores a lo mismo que de drogas, si cada dos por tres vemos a la Policia Local haciendo controles al final del paseo Colon sin hora concreta, es decir igual están a las 10 de la mañana como a las 8 de la tarde, esperamos que con este Festivern los tenga las 24 horas haciendo estod controles, junto con los vigilantes que debería haber exigido Jordi Juan para este evento.

  ResponElimina
 2. Visca la censura! No podeu negar de qui sou descendents. "Estos escons han deixar-los", això és indi? XD

  ResponElimina
 3. Esto es el negocio del siglo para la empresa organizadora, el ayuntamiento dirigido por estos de Compromis ha enviado a casi toda la plantilla local a acondicionar la zona, y mientras tanto casi todo el pueblo abandonado.
  Es normal que los gastos municipales se vayan engordando cada vez mas, y la empresa que lo organiza se frote las manos de lo espléndido que es Jordi Juan y su equipo con el dinero de los demás.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari