Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 1 de desembre de 2017

El propietari d'un solar de l'Iboga el tanca i obliga a buscar nova ubicació.

Hem vist a la premsa que l'organització del festival diu que la celebració de l'edició de 2018 està «assegurada» a la platja de Tavernes en disposar ja d'una alternativa si no hi ha acord amb l'empresa propietària.
El Iboga Summer, festival que se celebra a finals del mes de juliol des de fa tres anys a la platja de Tavernes de la Valldigna, s'ha trobat amb un important contratemps en plena organització de l'edició de l'estiu que: L'empresa propietària d'un dels els terrenys on habitualment s'ha ubicat la zona d'acampada i de concerts ha instal·lat una tanca perimetral al voltant de la parcel·la i, a dia d'avui, no està gens clar que puga ser utilitzada per a la realització de l'esdeveniment. Aquest espai pertanyia fins ara a la Sareb. En aquest moment, segons ha pogut saber aquest diari, el terreny ha passat a mans de Solvia, la immobiliària del banc Sabadell. Els representants de l'empresa a la Comunitat Valenciana han informat a l'Ajuntament de Tavernes que l'ordre per instal·lar la tanca afecta totes les propietats que disposen a Espanya i arriba «des de dalt». La intenció és evitar que les administracions locals puguen sancionar-la per no mantenir net i tancat el terreny, cosa que contemplen les ordenances de molts municipis, entre ells Tavernes. El regidor de Turisme de Tavernes, Josep Llàcer, qui manté una interlocució directa amb els organitzadors del Iboga, reconeixia ahir que «està en l'aire», tot i que explicava també que s'estan buscant alternatives per evitar que el festival se'n vaja de la platja vallera . A més, s'està tractant d'entaular una negociació amb l'entitat bancària per intentar aconseguir una cessió que finalment impedescs que el festival tinga que mudar-se a un altre espai. En tot cas, hi ha confiança que el Iboga se celebrarà a Tavernes de la Valldigna, com en les tres últimes edicions. Álvaro Garro, un dels organitzadors del Iboga Summer Festival, té clar que els concerts es quedaran a la platja de Tavernes perquè «ja tenim tancada una alternativa». Aquesta és l'ocupació d'altres terrenys confrontants als ara tanques. «Era una opció que ja havíem estudiat en edicions anteriors amb vista a ampliar l'espai». En tot cas, si això fallés, «ja hi ha una alternativa plantejada per poder instal·lar tota la infraestructura si cal canviar d'ubicació». 
El Iboga, a més del terreny tancat ara pel banc ocupa altres parcel·les de propietaris particulars amb els que cada any ha arribat a acords per poder fer-ne ús durant els dies de l'esdeveniment.

Font: levante-emv
http://www.levante-emv.com/safor/2017/12/01/propietario-solar-iboga-cierra-obliga/1649012.html

5 comentaris:

 1. Eso es lo que tendrían que hacer todos los propietarios de los terrenos donde va ubicado el negocio sin controlar tanto en la playa como en el pueblo, que hacen algunos políticos.
  Ahora Josep Llacer se nueve para algo que dura unos días, y para lo importante que es turismo de calidad en Tavernes no, este trabajo de Llacer se le puede comparar con esparcir harina para recoger polvo.
  Los de Compromis solo piensan en Festivales, les preocupa que les cierren las parcelas, corriendo buscan otras posibilidades, pero si los negocios tanto de la playa como los del pueblo se quejan, lo primero que les contestan eso es lo que hay.
  Llacer tanto turismo y tanto hablar con unos y otros, no se preocupo de que no hubiera luz en la playa, ni que en época de invierno este abandonada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Los propietarios estan desamparados, algunos tuvieron que denunciar ante la GC lo que pasaba

   Elimina
 2. En el transcurso de estos días el Cotorreo de Compromis no para de engrandecerse con actos para el Festivern a celebrar en este mes que terminamos de entrar.
  El agua y la luz que se consumira en el Campo de Fútbol ¿ QUIEN LA VA A PAGAR ? ¿ EL ACONDICIONAMIENTO Y LIMPIEZA DE LOS TERRENOS CON MAQUINARIA DEL PUEBLO A QUIEN SE LE COBRA ?
  Y así venga alegría señores de Compromis que el horno cuece todos los bollos que le echen.
  Lo que es extraño es que los propietarios de los terrenos no hagan lo mismo que ha hecho Silvia, cercar los terrenos y hacer que los de Compromis busquen otras alternativas y no le cueste dinero al pueblo con sus milagros en festivales.
  Lo mas normal seria que como máximo al mes de terminar los festivales expusieran las cuentas del beneficio obtenido para el Pueblo.

  ResponElimina
 3. Aixo de que arriba a acords en els propietaris.. no ho tinc jo tan clar, encara no he vist cap recompensa per utilitzar el terreny i no se tampoc a qui demanen permis..

  ResponElimina
  Respostes
  1. es una vergonya, el Ajuntament ha abandonat als propietaris de mala manera, cobrar si saben.

   Elimina

Escriu el teu comentari